Els estudiants s'han examinat avui a les PAU de les últimes matèries comunes

query_builder   12 juny 2013 12:40

event_note Nota de premsa

Els estudiants s'han examinat avui a les PAU de les últimes matèries comunes

En el segon dia de les proves d'accés a la universitat (PAU), els estudiants s'han examinat de les últimes matèries comunes: Història o Història de la filosofia, i Llengua estrangera. En la primera prova, un total de 14.072 estudiants (55%) han triat Història de la filosofia, mentre que 11.470 (45%) han optat per Història.  
 
La prova d'Història ha presentat dues opcions. A la primera els alumnes s’han enfrontat a un fragment de l’obra La tradició catalana: Estudi del valor ètic i racional del regionalisme català, de Josep Torras i Bages. En la segona opció, els estudiants han comentat una il·lustració del setmanari La Campana de Gràcia sobre l’assassinat de Salvador Seguí, el “noi del Sucre”. En tots dos casos, els estudiants han hagut de contextualitzar històricament els exercicis i respondre preguntes relatives al seu contingut.
 
A la prova d’Història de la filosofia els alumnes han pogut triar entre un fragment del Segon tractat sobre el govern civil, de John Locke, i un text de les Meditacions metafísiques, de René Descartes. En tots dos casos, els estudiants han hagut d’exposar les idees principals del text i el pensament de l’autor.
 
L’opció majoritària de llengua estrangera ha estat l’anglès - 24.962  estudiants-, molt per davant del francès - 478 -, l'alemany - 64 - i l’italià - 35. Avui també es realitzen exàmens de Dibuix artístic, Llatí i Matemàtiques. A la tarda els estudiants es podran examinar de Literatura castellana o Tecnologia industrial.
 
Els exàmens en format pdf. estan disponibles al web de la secretaria d’Universitats i Recerca, a l’adreça: http://www.gencat.cat/universitatsirecerca
 
Els horaris dels exàmens de demà dijous, últim dia de les PAU, són els següents:
 
Dijous, dia 13
8.30-10.00
Geografia
Física 
10.30-12.00
Cultura audiovisual
Grec
Biologia
12.30-14.00
Anàlisi musical
Economia de l’empresa
Química
14.00-15.00
     DESCANS
15.00-16.30
Història de l’art
Electrotècnia
 

3  

Fitxers adjunts

Comunicat PAU dimecres

Comunicat PAU dimecres
PDF | 66

Prova Història

Prova Història
PDF | 386

Prova Història de la Filosofia

Prova Història de la Filosofia
PDF | 97