La consellera Rigau anima els joves a fomentar el gust per la lectura com a garantia d'èxit escolar

query_builder   12 juny 2013 16:29

event_note Nota de premsa

La consellera Rigau anima els joves a fomentar el gust per la lectura com a garantia d'èxit escolar

 

  • La consellera d’Ensenyament ha assistit a l’acte final de la Novena Edició del Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en veu alta
Foto petita
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha animat els joves a fomentar el gust per la lectura com a garantia d’èxit escolar, i ha recordat que “si un alumne no entén el que llegeix no se’n sortirà a l’escola, i veurà limitades les seves possibilitats d’accés al món laboral. La lectura és la porta al coneixement”. Rigau ha fet aquestes declaracions durant el lliurament dels guardons de la Novena Edició del Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en veu alta. La consellera ha destacat que “els joves que estan presents avui veuen la lectura no només com a obligació, sinó com a gust”.
 
La titular d’Ensenyament ha afegit que “necessitem noves generacions que continuïn estimant la lectura i incorporant-la vida”, i ha recordat a l’alumnat participant que “llegir és important perquè permet ser amo del propi destí. Necessitem entendre el que llegim, interpretar la realitat, comunicar idees i això ho garanteix l’aprenentatge de la lectura i de l’escriptura”.
 
Els premis estan organitzats en tres categories per a primària i dues per a l’ESO.  Les de primària són grumets vermells, per a lectors d’entre 8 i 10 anys -cicle mitjà de primària-, grumets verds,  per a alumnes d’entre 10 i 12 anys -cicle superior de primària-, i timoners, dirigida a alumnat nouvingut. A secundària, hi ha la de corsaris, per a primer cicle d’ESO, i la de tropa de corsaris, de lectura col·lectiva amb grups formats per tres lectors cada un. Cada centre escolar pot participar amb un alumne per categoria, excepte en la de tropa de corsaris, en què ha de ser un grup de tres alumnes. Els guanyadors de l’edició d’enguany són:
 
-       Grumets vermells: Escola Fedac-Prats (Prats de Lluçanès)
-       Grumets verds: Escola Torre Roja (Sant Pere de Vilamajor)
-       Timoners: Escola Torreforta (Tarragona)
-       Corsaris: Institut Puig-Reig (Puig-Reig)
-       Tropa de Corsaris: Institut Narcís Monturiol (Figueres)
 
Les lectures per aquesta edició s’han dut a terme sobre les obres, entre d’altres,  Com el plomissol. Poemes i faules de Joana Raspall, En Caratallada i els altres de Jaume Copons, El diari d'en Marcel de Gabriel Comes, El món sobre rodes d’Albert Casals, o Cròniques de la veritat oculta de Pere Calders.
 
El certamen, organitzat per la Fundació Enciclopèdia Catalana i el Departament d'Ensenyament, té com a objectiu afavorir que els alumnes sàpiguen llegir en veu alta.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Fotografia

Fotografia
JPG | 4433