L'Agència Catalana de l'Aigua millora el sanejament del Bages amb l'activació de la depuradora de Monistrol de Calders

query_builder   13 juny 2013 11:00

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua millora el sanejament del Bages amb l'activació de la depuradora de Monistrol de Calders

 
 
  • La instal·lació, amb un pressupost superior als 1,3 milions d’euros, està dissenyada per tractar un cabal de 290 m3/dia
 
  • La seva posada en marxa, a més de sanejar les aigües residuals del municipi, contribueix a la millora mediambiental de la conca del riu Llobregat
 
  • Aquesta és la divuitena depuradora en servei a la comarca
 
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat recentment en servei la depuradora i els col·lectors en alta de Monistrol de Calders, a la comarca del Bages. Aquesta actuació ha tingut un cost superior als 1,3 milions d’euros i ha consistit en una depuradora biològica amb aireació prolongada, dissenyada per tractar un cabal de 290 m3/dia. També s’ha construït una xarxa de col·lectors amb una extensió total de 2.750 metres.                   
 
L’aigua tractada es retorna a la riera de Calders, conca del Llobregat, contribuint a la seva millora mediambiental. D’aquesta manera, l’aigua sanejada a la depuradora possibilita una reutilització indirecta o no planificada que contribueix a mantenir el cabal ecològic del riu i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.
 
Aquesta és la divuitena estació depuradora en servei a la comarca del Bages, juntament amb les plantes d’Avinyó, Balsareny, Cardona, Castellbell i el Vilar, Castellnou del Bages, Castellbell de Bages-La Figuerola, Manresa, Moià, Monistrol de Montserrat, Montví de Baix, el Mujal, Navarcles-Sant Fruitós-Santpedor, Navàs, El Pont de Vilomara, Sallent-Artés, Sant Salvador de Guardiola i Súria.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 171