La Generalitat reconeix la trajectòria a quinze esportistes de les comarques gironines en les Medalles de l'Esport

query_builder   14 juny 2013 23:07

event_note Nota de premsa

La Generalitat reconeix la trajectòria a quinze esportistes de les comarques gironines en les Medalles de l'Esport

Una imatge de tots els premiats
 
El Pati de les Magnòlies de la seu de la Generalitat a Girona ha estat l’escenari aquesta nit de l’acte d’homenatge a les 15 persones que aquest any han rebut les Medalles de l’Esport de les Comarques Gironines. El guardó l'atorga anualment la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat a Girona amb la col·laboració de la Diputació de Girona. Els premiats, provinents d’arreu de les comarques gironines, han tingut papers destacats en diverses modalitats esportives.
 
Les medalles de l’esport d’aquest any són les següents: Francesc Beltran Arcas, en la modalitat d’esquí i BTT (Llívia); Josep Brugué Gelada, de futbol (Girona); Jordi Buixeda Buixeda, d’excursionisme (Blanes); Xavier Carrera Bosch, de bàsquet (Cassà de la Selva); Joaquim Costa Viñolas, d’handbol (Sarrià de Ter); Rafael Cuenca Juncà, d’excursionisme (Banyoles); Francesc Frigola Juscafresa, de bàsquet (Palafrugell); Ferran Girón Cardona, de bàsquet (Girona); Joan Guirado Galán, àrbitre de futbol (Olot); Antonio Ibáñez Jaén, de ciclisme (Campdevànol); Francesc Kleiner Cornell, de ciclisme (Torroella de Montgrí); Carles Nugué Blay, de futbol (L’Estartit); Jaume Sabrià Figueras, de natació i atletisme (Girona); Guillem Serra García, de judo, natació i trial (Calonge), i M. Carme Vilagran Moner, de bàsquet (Girona).
 
L’acte de reconeixement de les Medalles de l’Esport, ha comptat amb la presència del secretari general de l’Esport, Ivan Tibau; de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; del diputat de Cooperació Esportiva de la Diputació de Girona, Antoni Guinó, i del representant territorial de l’Esport, Josep Pujols, entre d’altres. Tots ells han destacat la vàlua de les persones reconegudes i la importància de la tasca que han dut a terme.
 
La Representació Territorial de l’Esport a Girona va decidir l’any 1980 homenatjar totes aquelles persones que d’una manera anònima i desinteressada havien treballat o treballaven per l’esport. Així naixien les Medalles de l’Esport de les Comarques Gironines, un dels guardons més antics que es concedeixen a Catalunya. Per a l’obtenció de la medalla es valoren persones de més de 60 anys amb uns criteris que primen més el treball anònim i desinteressat davant altres aspectes com podrien ser els èxits esportius que haguessin pogut aconseguir els candidats al llarg de la seva vida esportiva.
 
Durant les 33 edicions que s’han celebrat (afegint-hi els premiats d’aquest any), han rebut el guardó un total de 547 persones (514 homes i 33 dones), d’arreu de les nostres comarques i de diverses modalitats esportives.

1  

Fitxers adjunts

Una imatge de tots els premiats i les autoritats

Una imatge de tots els premiats i les autoritats
JPG | 111