• Es tracta d’un procés liderat per la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya arrel de la Conferència Internacional de Joves impulsada pel govern del Brasil l’any 2010
 
  • Els nois i noies li han fet arribar la diagnosi que han fet els centres educatius sobre els problemes socioambientals locals i les accions que estan desenvolupant per implicar-se en la millora del seu entorn
El secretari, amb els joves delegats.
El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, ha rebut 10 dels 12 delegats del procés “Tinguem cura del planeta”, liderat per la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC). Es tracta de la concreció catalana d’un procés anomenat Conferència Internacional de Joves, impulsat pel govern brasiler l’any 2010, que convida joves de tot el món a reflexionar i actuar per millorar el nostre entorn. Durant la reunió, els delegats, d’entre 12 i 16 anys, han presentat les conclusions de la trobada que van mantenir a finals del mes d’abril amb uns 150 joves de 35 centres educatius de Catalunya i que va servir per debatre la diagnosi que han fet els seus centres sobre els problemes socioambientals locals i les accions que estan desenvolupant per implicar-se en la millora del seu entorn. També li han fet arribar el mapa que han elaborat sobre els problemes que han detectat i el recull d’accions que estan realitzant els centres.
 
Els 12 delegats seleccionats pels propis joves durant la Trobada Catalana provenen: 2 de l’Institut Olorda, de Sant Feliu de Llobregat, 2 de l’Institut Francesc Xavier Lluch i Rafecas, de Vilanova i la Geltrú, 2 de l’Escola Pia de Sarrià – Calassanç, de Barcelona,  un de l’Escola Pia de Sant Antoni, de Barcelona, un del FEDAC Pare Coll de Vic, un de l’Escola Bon Salvador de Sant Feliu de Llobregat, un de l’Institut Josep Pla de Barcelona, un del Col·legi Mare de Déu de la Mercè, de Sant Feliu de Llobregat, i un de l’Institut de Deltebre.
 
5 d’aquests joves han estat convidats a participar en la Conferència Autonòmica de Galícia, que se celebrarà a Pontevedra el proper 19 de juny, juntament amb altres 200 delegats de tota la península. Allà tindran oportunitat d’explicar la seva experiència i la del procés català.  

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
DOC | 135