El conseller Espadaler ha lliurat els premis del concurs 'Joves i Conducció'

Enguany ha estat la sisena edició del certamen i hi han participat 1.926 alumnes, un 70% més que l'any passat

query_builder   17 juny 2013 19:27

event_note Nota de premsa

El conseller Espadaler ha lliurat els premis del concurs 'Joves i Conducció'

Enguany ha estat la sisena edició del certamen i hi han participat 1.926 alumnes, un 70% més que l'any passat

 
FOTO
El conseller del Departament d’Interior, Ramon Espadaler, ha destacat en el lliurament de premis del concurs Joves i Conducció que “la seguretat viària és una de les expressions d’un país de qualitat i l’educació per a la mobilitat segura i aquesta iniciativa impulsada pel RACC hi contribueixen”. Espadaler també ha encoratjat als joves participants al certamen a mantenir i incrementar la tendència reductora de la sinistralitat en aquesta franja d’edat dels darrers anys, que ha experimentat un descens de prop del 80% des del 2000.
 
A l’acte també hi assistit el director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern que ha demanat als alumnes que han participat al Joves i Conducció que “siguin els copilots de les seves famílies per continuar reduint la sinistralitat” i ha afegit: “sou uns ambaixadors de la seguretat viària espectacularment útils". D’altra banda, la directora general d'Educació Secundària del Departament d'Ensenyament, Teresa Pijoan, ha ressaltat “la necessitat d’exemplaritat en matèria de seguretat viària” i ha apel·lat directament als alumnes: “els que heu participat en aquest concurs sempre tindreu aquesta llavor de reflexió i aportareu el criteri de seny que cal davant de conductes poc recomanables en la mobilitat”.  El president del RACC, Sebastià Salvadó i el secretari de l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals (ACPG), Josep Ritort, també han estat presents a l’acte.
 
Aquest concurs, adreçat a alumnes de secundària i batxillerat, va néixer el curs 2007-2008 amb l’objectiu que els joves reflexionin sobre l’accidentalitat viària i els riscos al volant per tal de millorar la seguretat en la mobilitat d’aquest segment de la població. A través de Joves i Conducció es vol continuar potenciant  l’educació viària apropant-se als joves a través de formats atractius tecnològicament per aquest  col·lectiu. En el certamen es premien les categories de relats, fotografia i vídeo, el contingut de les quals ha de ser sobre la mobilitat segura i les responsabilitats a la carretera.
 
 
Enguany el concurs ha posat el focus en tres perspectives diferents: “Si has begut o consumit drogues, no condueixis”, “Alerta, les infraccions són la fase prèvia a l’accident” i “Conseqüències dels accidents”. Hi han participat un total de 138 instituts d’arreu de Catalunya i 1.926 alumnes, un 70% més que en l’edició anterior, que han presentat  un total de 1.266 treballs. Els guanyadors d’aquesta edició han estat:
 
VIDEO
 
Nagoromi, de l’Escola Pia Santa Anna Mataró, classe 3r ESO D
 
FOTOGRAFIA
 
hAdri, de l’escola Maria Anna Mogas. Granollers, classe 3ºB ESO
 
 
RELATS
 
Camirrei, de Maristes Valldemia de Mataró, classe 2n batxillerat C
 
El jurat també ha premiat el professor més motivador (Judit Lucas del centre escolar Serra de Noet de Berga) i també a la millor classe (2on Batx. B del Maristes Valldemia de Mataró) 
           
En aquests sis anys més de 12.000 joves d’entre 13 i 18 anys han passat per Joves i conducció a través del web www.jovesiconduccio.cat. Per al desenvolupament del concurs l’SCT i el RACC doten d’eines didàctiques al professorat els quals ajuden a engrescar als seus alumnes i a treballar conjuntament els diversos temes sobre seguretat viària.  
 

1  

Fitxers adjunts

FOTO

FOTO
JPG | 3285