• Aquest és l'objectiu del futur del decret de plantilles segons la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau

 

  • La consellera ha coincidit amb ERC que l’aplicació de les mesures pròpies permetrà reduir més l'impacte negatiu del decret de Madrid sobre substitucions
 
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat que l'objectiu del decret de plantilles és buscar l'equilibri però garantint "l'eficàcia del centre i modernitzar el sistema". La consellera ha fet aquestes declaracions avui al Parlament durant una interpel·lació que li ha fet la diputada d’ERC Anna Simó.
 
La titular d’Ensenyament ha recordat que "hem procurat gestionar el pressupost sempre fent prevaler l'alumne i l'aconseguiment dels objectius". Ha afegit que, per a fer-ho possible, l'element més important del sistema educatiu és el professor: "el centre és l'alumne però el professor és l'element cabdal". En aquest sentit, ha assenyalat que tots els informes internacionals, en les línies de recomanació per millorar el sistema, parlen de "la direcció, l'autonomia i el retorn de comptes; autonomia, avaluació i direcció són doncs els elements claus". Per això, Rigau considera clau el nou decret de plantilles.
 
Irene Rigau ha coincidit amb ERC en la defensa del desenvolupament de la Llei d'Educació de Catalunya i ha advertit que aquest decret no farà minvar el paper de la participació dels consells escolars i dels claustres en l'exercici de l'autonomia del centre. De fet, la LEC (Llei d’Educació de Catalunya) estableix que el director ha de retre comptes de la seva gestió davant del consell escolar i de l'administració educativa.
 
La consellera també ha coincidit amb ERC en millorar tot procés de substitucions que marca el reial decret. Així, ha avançat que  l’aplicació de les mesures pròpies permetrà reduir més l'impacte negatiu del decret de Madrid sobre substitucions. Rigau ha recordat que està pendent que es demostri que el decret és anticonstitucional.