Aprovada la construcció d'una bassa per innivar dues pistes d'esquí a la Bonaigua

query_builder   20 juny 2013 13:51

event_note Nota de premsa

Aprovada la construcció d'una bassa per innivar dues pistes d'esquí a la Bonaigua

  • La bassa acumularà aigua per innivar les pistes d’esquí de la Peülla i Pleta del Duc, a la zona de la Bonaigua de Baqueira Beret.
 
La Comissió territorial d’Urbanisme de Lleida (CULL) ha aprovat avui el projecte per a la construcció d’una bassa d’acumulació d’aigua que permetrà fer arribar la neu artificial a dues pistes de l’estació d’esquí de Baqueira Beret. En concret, s’innivaran les pistes de la Peülla i Pleta del Duc, a la zona de la Bonaigua, amb una superfície total de 78.141 m2.
 
Per tal de garantir-hi la neu artificial, es realitzarà una captació d’aigua al torrent de l’Alber i es construirà la bassa d’acumulació dins la zona del domini esquiable. En un primer moment, la capacitat d’aquesta bassa serà de 50.000 m3, amb la possibilitat d’ampliar-la fins els 99.500 m3 en funció sempre de la disponibilitat hídrica.
 
Aquestes noves instal·lacions es troben fora de l’espai d’Aigüestortes inclòs dins la Xarxa Natura 2000 i també fora de Parc Natural de l’Alt Pirineu i Aran. Tot i així, per tal de minimitzar el seu impacte ambiental, el projecte incorpora tota una sèrie de prescripcions tant a l’hora de fer les obres com per garantir que no es posen en risc els cabals mínims del riu Bonaigua.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 123