Iniciats els treballs de recuperació del camí ramader entre el Monestir de Poblet i la vila de Prades

query_builder   20 juny 2013 14:00

event_note Nota de premsa

Iniciats els treballs de recuperació del camí ramader entre el Monestir de Poblet i la vila de Prades

Fotografia dels treballs de reucperació del camí ramader
Fotografia dels treballs de reucperació del camí ramader
Aquesta iniciativa és fruit del conveni de col·laboració entre la Obra social “la Caixa” i el Departament d’Agricultura amb l’objectiu de millorar i conservar la natura i  facilitar l’accés al món laboral de les persones en risc d’exclusió.
 
La posada en marxa d’aquest camí ramader suposarà posar en valor un recurs senderístic de primer ordre i la potenciació del barranc de Torners, que fins ara restava bastant inaccessible.
 
 
El director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural Anton Ballvé, i la directora de l’oficina de l’Espluga de Francolí de “la Caixa”, Montserrat Rué, han presentat avui els treballs de recuperació del camí ramader entre el Monestir de Poblet i la Vila de Prades.
 
El Departament d’Agricultura va resoldre aprovar l’expedient de classificació del camí ramader entre el Monestir de Poblet i la vila de Prades, tramitat des del Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet.
 
Aquest camí, que transita pels termes municipals de Vimbodí i Poblet (Conca de Barberà) i Prades (Baix Camp), posa en valor un traçat que havia estat llargament utilitzat per veïns i ramaders.
 
Així, la recuperació del camí s’ha iniciat amb la contractació de l’associació APRODISCA, una entitat sense ànim de lucre que treballa per a la inserció sociolaboral de persones amb disminució psíquica, mitjançant el suport econòmic de “la Caixa”. Els trams arranjats fins al moment han estat els de la plana de la Mata de Riudabella, el tram que travessa el pont de Torners i bona part del tram que s’enfila pel vessant oest del barranc de Torners.
 
Tot i que encara resta un bon tram per donar per finalitzada la recuperació, la posada en marxa d’aquest camí ramader suposarà posar en valor un recurs senderístic de primer ordre i la potenciació del barranc de Torners, que fins ara restava bastant inaccessible.
 
El cost del projecte és de 25.000 € i en principi està previst que els treballs s’acabin a la tardor.
 
El traçat recorre indrets amb una gran qualitat paisatgística, així com diverses places carboneres i altres elements etnològics i patrimonials destacables. Aquest camí també permet interpretar les comunitats vegetals i els efectes del canvi climàtic sobre els boscos.
 
Al llarg dels anys 2013 i 2014 es preveu que diverses iniciatives i actuacions permetin que aquest camí sigui transitable, ja que actualment hi ha molts trams en què la vegetació obstaculitza el pas. També es preveu instal·lar senyals direccionals i  informatius al llarg del traçat del camí ramader. Una d’aquestes iniciatives, que es materialitzarà durant la primera quinzena de juliol, és la liderada pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà, el qual organitza unes estades d’estiu de voluntariat amb 10 joves de la comarca, de manera que treballaran per recuperar o millorar-ne els trams.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

2  

Fitxers adjunts

Fotografia dels treballs en curs

Fotografia dels treballs en curs
JPG | 47

Fotografia del camí  ramader

Fotografia del camí ramader
JPG | 5508