Barcelona acollirà la propera edició del prestigiós Congrés Internacional d'Editors GEN News Summit

query_builder   21 juny 2013 14:08

event_note Nota de premsa

Barcelona acollirà la propera edició del prestigiós Congrés Internacional d'Editors GEN News Summit

  • La trobada, que reuneix centenars de responsables i professionals dels mitjans de comunicació de tot el món, se celebrarà de l’11 al 13 de juny de 2014
  • El secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí, afirma que per als periodistes que hi assisteixin serà “un al·licient” conèixer Catalunya i el seu procés de prop
  • La celebració del simposi a Barcelona ha estat possible gràcies a la tasca conjunta de la Generalitat i de l’Ajuntament de la ciutat
Barcelona acollirà de l’11 al 13 de juny de 2014 la propera edició de la GEN News Summit, la cimera anual de la Xarxa Global d’Editors (Global Editors Network), que reuneix centenars de directors i professionals dels mitjans de comunicació de tot el món.
 
L’anunci oficial s’ha fet avui a París, on s’està celebrant l’edició d’enguany del Congrés i en la qual ha participat el secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí. Durant la seva intervenció, Martí ha agraït en nom del Govern la tria de la capital de Catalunya com a futura seu de la trobada, i ha felicitat l’associació d’editors per aquesta iniciativa: “El periodisme necessita llocs on pensar, innovar i trobar el futur de la professió i de les empreses periodístiques”, ha assegurat.
 
El secretari de Comunicació també ha apuntat que els periodistes tindran un motiu afegit per assistir al Congrés: “Vostès són periodistes i per tant saben que a Catalunya estan passant coses que tenen un gran recorregut i una gran transcendència política. Entenc que per vostès, com a professionals de la informació, serà un al·licient celebrar la seva trobada en un indret tant interessant des del punt de vista informatiu".
 
Col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona
 
La celebració d’aquest prestigiós simposi a Barcelona ha estat possible gràcies a la tasca conjunta de la Generalitat i de l’Ajuntament de la ciutat, una col·laboració que, segons el secretari de Comunicació del Govern, demostra que “anant plegats l'oferta es molt seductora”.
 
En aquest sentit, el director de Comunicació de l’Ajuntament de Barcelona, Marc Puig, també present a París, ha considerat la cimera “una gran oportunitat d'ensenyar la ciutat a prescriptors molt importants del món dels mèdia. Descobriran una ciutat que inspira, una ciutat que assumeix el rol de capital de Catalunya i que aposta per la innovació i la qualitat de vida".
 
Un bon aparador per als emprenedors periodístics
 
El Congrés també suposarà un aparador immillorable per als emprenedors periodístics del país, que podran exhibir els seus nous projectes i startups. Per a Martí, en un moment de dificultats en l’àmbit de la comunicació, aquest esdeveniment “serà molt positiu perquè és un dels congressos que aposta més per la innovació i la recerca de noves fórmules”.
 
La voluntat dels organitzadors és que Barcelona sigui la seu del congrés per a les dues properes edicions. El secretari de Comunicació ha destacat la importància que els mitjans catalans s’impliquin en la trobada, i per aquest motiu ha agraït la presència a París del director general del Periódico de Catalunya, Joan Alegre, i del director general de La Vanguardia Ediciones, Pere Guardiola.
 
Una associació al servei de la qualitat i la innovació en el periodisme
 
La Global Editors Network (GEN) és l’organització d’editors i periodistes més gran del món, formada per més de 900 professionals que representen a tres-cents grups mediàtics d’una vuitantena de països. L’objectiu d’aquesta xarxa és investigar i compartir noves tendències que afavoreixin la qualitat i la innovació en el periodisme.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined