L'Incasòl avança en el procés de remodelació del barri de Sant Roc de Badalona

query_builder   21 juny 2013 19:00

event_note Nota de premsa

L'Incasòl avança en el procés de remodelació del barri de Sant Roc de Badalona

Imatge
·        El conseller Santi Vila ha visitat la nova plaça urbanitzada al nord del nou barri i les obres del Bloc O, que completaran la quarta fase del procés de substitució dels edificis afectats per aluminosi.
 
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, acompanyat per l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, el secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, el director de l’Incasòl, Damià Calvet, i el president de l’Associació de Veïns de Sant Roc, Diego Justícia, ha visitat aquesta tarda les obres de remodelació del barri de Sant Roc de Badalona.
 
 
Una nova plaça per al barri
 
L’Incasòl ha finalitzat la urbanització d’una plaça pública situada al nord del barri. Es tracta de l’espai lliure, de prop de 4.500m2, que ha quedat a l’entorn dels edificis E i F, de nova construcció. A la plaça resultant s’hi han urbanitzat zones verdes, de descans i també àrees de joc infantil. Les obres d’urbanització han comptat amb una inversió de 312.000 euros.
 
Darrera fase del reallotjament de les famílies de Sant Roc
 
Actualment, l’Incasòl està construint 28 habitatges del Bloc O, que completaran la quarta fase del procés de substitució dels edificis afectats per aluminosi i permetran el reallotjament de les darreres famílies incloses en el procés inicial de remodelació del barri. Es preveu que les obres de construcció acabin el darrer trimestre del 2014.
 
La nova promoció se situa a l’extrem nord de l’illa rectangular definida per l’avinguda del Marquès de Mont-roig i els carrers de Vélez Rubio i Màlaga. L’obra té un pressupost de 2,04 milions d’euros i s’ha adjudicat a UTE IMPULSA GRUP ORTIZ, SL –ORTIZ CONSTRUCCIONES Y PROYECTOS, SA.
 
L’escala C del Bloc O consta de 28 habitatges amb tres dormitoris cadascun i una superfície útil a l’entorn dels 74m2. La promoció compta amb un aparcament a la planta soterrània, del qual  es construirà en la present fase la rampa d’accés i dues de les 330 places d’aparcament que conformaran l’edificació de l’illa sencera.
 
L’obra es basa en un projecte de GAT, Gabinet tècnic d’arquitectura, urbanisme i gestió SL (Javier Aldamiz-Echevarría) i Estudio de Arquitectura Alonso Balaguer, SLP.
 
Les instal·lacions de l’edifici disposen d’una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i de plaques d’aprofitament de l’energia solar per produir aigua calenta sanitària.
 
 
El procés de remodelació de Sant Roc
 
El procés de remodelació del barri de Sant Roc de Badalona, iniciat el 1997, preveu la substitució de 975 habitatges afectats per patologies estructurals. Fins ara, s’han construït i lliurat 783 habitatges.
 
L’any 2007 es va acordar una ampliació del projecte per connectar la part del barri ja remodelat amb l’avinguda del Marquès de Mont-roig reurbanitzada i amb els serveis del metro i el Trambesós. D’aquesta manera, es garanteix la correcta connexió entre el nou barri de Sant Roc i la resta de Badalona. Es tracta de 144 habitatges afectats més que possibilitarien la construcció de 160 pisos nous. Es preveu que aquesta segona etapa del procés de remodelació es pugui desenvolupar en els pròxims sis anys.  
 
Les actuacions que s’han fet fins ara per a la remodelació del barri badaloní compten amb una inversió total de més de 90 milions d’euros, incloent la construcció de nous habitatges, l’enderroc dels antics, la urbanització de l’entorn i la gestió del sòl.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 609