Reestructuracio Governació

El Govern reforça les àrees d'autogovern, processos electorals i consultes populars amb la reestructuració del Departament de Governació i Relacions Institucionals

query_builder   25 juny 2013 15:54

event_note Nota de premsa

El Govern reforça les àrees d'autogovern, processos electorals i consultes populars amb la reestructuració del Departament de Governació i Relacions Institucionals

  • La nova reestructuració ordena i racionalitza el Departament per assolir amb la màxima eficiència els objectius del Pla de Govern i adaptar les seves funcions a la nova realitat política que viu el país
El Govern ha aprovat avui el Projecte de decret de reestructuració del Departament de Governació i Relacions Institucionals amb l’objectiu  d’ordenar i racionalitzar les unitats departamentals de manera que es disposi de l’estructura adequada per assolir amb la màxima eficiència els objectius del Pla de Govern, entre els quals hi ha els relatius a l’autogovern, els processos electorals i les consultes populars. 
 
En aquest sentit, l’Àrea de Processos Electorals passa a denominar-se Àrea de Processos Electorals i Consultes Populars, i inclou entre les seves funcions la de gestionar les consultes populars que puguin o hagin de dur-se a terme en l’àmbit de la Generalitat.  Es tracta d’una unitat que adapta les seves funcions a la nova realitat política que viu el país.
 
D’altra banda, l’Oficina Tècnica de Suport en Matèria de Traspassos i Cooperació passa a anomenar-se Oficina per al Desenvolupament de l’Autogovern, amb les mateixes funcions, tot i que emfatitzant les relatives als valors democràtics i a l’evolució de l’estatus polític de Catalunya. S’ha entès necessari comptar amb un òrgan específic i especialitzat que doni suport i canalitzi les aportacions del Departament al tercer eix del Pla de Govern 2013-2016, relatiu al procés de transició nacional i l’exercici del dret a decidir.
 
Es crea l’Oficina de Processos i Administració Electrònica, en substitució de l’anterior direcció general,  de la qual depenen dues àrees funcionals: l'Àrea de Qualitat i Millora de Processos i l'Àrea de suport al Desenvolupament de l’Administració Electrònica.
 
Pel que fa l’àmbit de la funció pública, les àrees essencialment es mantenen, però es modulen les seves competències, alhora que es fa més èmfasi a avançar en el procés de simplificació, i evitar duplicitats dels ens i òrgans administratius i del sector públic.
 
En l’àmbit de les relacions institucionals i amb el Parlament, es fusionen les dues subdireccions generals existents i la nova unitat adopta el nom de Subdirecció General de Relacions Institucionals i Foment de la Qualitat Democràtica. Des de la nova Subdirecció es desenvoluparan tant les relacions entre institucions, com la difusió, la promoció i la innovació en els àmbits dels valors democràtics i la millora de la governança.
 
Finalment, la Subdirecció General de Memòria i Pau passa a anomenar-se Memòria, Pau i Drets humans, que és la nomenclatura més adequada.
 
El decret de reestructuració suposa un estalvi de 111.549,76 euros anuals.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined