L'ICF posa en marxa el fons "Capital Expansió" per a la internacionalització d'empreses mitjanes

query_builder   26 juny 2013 14:47

event_note Nota de premsa

L'ICF posa en marxa el fons "Capital Expansió" per a la internacionalització d'empreses mitjanes

  • El fons compta amb uns recursos inicials de 20 milions d’euros, ampliables fins als 50 milions.
  • Aquest fons de capital risc invertirà, en règim de co-inversió, en empreses amb seu a Catalunya que facturin entre 10 i 100 milions d’euros.

Barcelona, 26 de juny de 2013.- L’Institut Català de Finances (ICF) ha posat en marxa un nou fons de capital risc, el fons “Capital Expansió”. L’objectiu és donar suport a projectes de creixement, internacionalització i consolidació sectorial d’empreses amb seu a Catalunya, que facturin entre 10 i 100 milions d’euros. El fons compta amb uns recursos inicials de 20 milions d’euros, ampliables fins als 50 milions.

“Capital Expansió” invertirà en empreses mitjanes per la via dels préstecs participatius o amb capital -amb una inversió mínima de 0,5 M€ i un màxim de 2,5 M€ – en règim de co-inversió, és a dir, supeditades a la inversió igual o superior per part d’altres inversors.

 
Actualment el fons, de caràcter generalista i multi sectorial, ja està estudiant deu projectes d’inversió.
 
El director d’aquest fons serà Josep Lluís Artigot, llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses, MBA per ESADE i auditor de comptes, amb una llarga trajectòria i experiència en l’àmbit del capital risc.
 
Paral·lelament s’ha creat el comitè d’inversions del nou fons, presidit pel professor de l’IESE, Josep Tàpies. També hi formen part el conseller delegat de l’ICF, Josep Ramon Sanromà, i el director general de Negoci Corporatiu i Capital Risc de l’ICF, Joan Carles Rovira. Com a experts independents també hi seran Gabriel Masfurroll i Xavier Viladegut.
 
Prop de 800 M€ en capital risc
 
Aquest nou fons s’afegeix a l’activitat en capital risc que desenvolupa l’ICF amb l’objectiu de facilitar al teixit empresarial català finançament complementari o alternatiu per desenvolupar els seus projectes.
 
Actualment, l’ICF té compromesos prop de 160 M€ en capital risc. Gràcies a aquesta activitat, l’Institut ha aconseguit mobilitzar gairebé 640M€ d’altres inversors. D’aquesta manera, s’han posat a disposició de les pimes uns 800M€, un 50% dels quals ja s’han invertit en projectes d’emprenedoria i en empreses amb alt potencial de creixement a Catalunya.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 289