Generalitat de Catalunya

Fernando Brea ha visitat aquest matí els ajuntaments de Cabrils i de Montgat

query_builder   26 juny 2013 17:31

event_note Nota de premsa

Fernando Brea ha visitat aquest matí els ajuntaments de Cabrils i de Montgat

Ha mantingut reunions de treball amb els respectius alcaldes, Avelina Morales, i Francesc X. García, en la que ha estat la primera visita de caràcter institucional a aquests consistoris, des que va ser nomenat delegat del Govern el proppassat 29 de gener.
Generalitat de Catalunya
 
El delegat del Govern, Fernando Brea, ha estat rebut aquest matí a l’Ajuntament de Cabrils per l’alcaldessa, Avelina Morales, amb qui ha mantingut una reunió de treball per resseguir els diferents projectes que té avui en marxa el municipi.
 
Cabrils manté la seva aposta per potenciar el turisme gastronòmic. El proper mes d’agost, entre els dies 18 i 21, té programada la 26a edició de la Mostra Gastronòmica de Cabrils, que compta amb el suport i organització de l’Ajuntament i que aplega una nodrida representació de reconeguts establiments i restauradors que ofereixen les excel·lències culinàries locals. Ja és un espai consolidat que atreu cada cop més visitants, coincidint amb les festes de Santa Helena, patrona de la vil·la.
 
L’alcaldessa també ha explicat al delegat que, un cop constituïda la Junta Local de Seguretat del municipi, es preveu la celebració d’una primera reunió durant la primera quinzena del proper juliol. Les juntes locals de seguretat integren els diferents col·lectius professionals i institucionals implicats en la seguretat dels ciutadans i cerquen una millor col·laboració i eficàcia de les actuacions.
 
Prevenció de la flora i la fauna
Lina Morales ha recollit la proposta del delegat per tirar endavant una campanya de prevenció i estudi de la flora i la fauna de l’entorn municipal amb el cos d’Agents Forestals de Catalunya. Cabrils passaria així a formar part del grup de municipis que iniciaran accions en aquest sentit, com ara Molins de Rei, al Baix Llobregat, i Badalona.
 
Cabrils compta amb un arborètum, un espai botànic privilegiat de més de 40.000 metres quadrats dins el Parc de la Serralada Litoral, on hi troben representació els principals ecosistemes de Catalunya, i el consistori té la voluntat d’oferir col·laboració a les escoles de la comarca i de tot el país per a la seva divulgació i estudi.
 
Montgat
Durant la reunió amb l’alcalde de Montgat, aquest ha explicat al delegat que l’Ajuntament està ara immers en un projecte de modernització de les estructures administratives. L’objectiu del consistori és guanyar en eficàcia les tramitacions i els mecanismes de respostes, d’atenció i de serveis que requereixen els ciutadans, quelcom que compta amb el consens i l’interès de totes les forces del govern local.
 
Posteriorment, l’alcalde, Francesc X. García, i el delegat, han visitat la llotja de pescadors del municipi. Montgat no compta amb port pesquer, ni els pescadors tenen grans barques per anar-hi lluny, de manera que allò que aporten a la subhasta de la petita llotja és peix de platja acabat de pescar.
 
Totes dues visites als diferents municipis formen part de l’activitat habitual del delegat del Govern per escoltar directament les demandes del territori, per conèixer de primera mà els diferents projectes locals i per oferir la col·laboració del Consell de Direcció Territorial. Aquest òrgan de la Delegació del Govern està integrat pels diferents responsables i directors territorials de cada Departament, que són experts en el coneixement dels requeriments de la zona en les seves competències. Es reuneix cada mes i està presidit pel mateix delegat del Govern.

2  

Imatges

A la llotja de Montgat

A la llotja de Montgat 56

Amb l'alcalde de Montgat

Amb l'alcalde de Montgat 39