La cuina tradicional catalana fomenta una alimentació saludable i equilibrada

Pelegrí afirma que la nostra cuina és un reflex del que cultivem i criem aquí

query_builder   26 juny 2013 17:05

event_note Nota de premsa

La cuina tradicional catalana fomenta una alimentació saludable i equilibrada

Pelegrí afirma que la nostra cuina és un reflex del que cultivem i criem aquí

Moment de la signatura del conveni
Moment de la signatura del conveni
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha apadrinat, aquesta tarda, la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Fundació Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica (FICCG), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i Condis Supermercats, SA (Condis). A través d’aquest conveni, les tres parts es comprometen a portar a terme activitats de col·laboració per promoure i desenvolupar programes de cooperació acadèmica, de recerca i d’innovació.
 
El conveni també preveu que Condis i la UOC col·laboraran en la promoció i divulgació de la campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat: Candidatura UNESCO 2014 que promou la FICCG.
 
En el decurs de l’acte de signatura, el conseller Pelegrí ha afirmat que cuina i camp no s’entenen l’una sense l’altre, ja que la “cuina catalana és un reflex del que cultivem i criem aquí”. Segons Pelegrí, els productors han apostat per la qualitat i la innovació, mentre que els cuiners han contribuït a recuperar i revaloritzar el patrimoni agroalimentari, i han ajudat a posicionar tant Catalunya com els seus productes als mercats internacionals més exigents. “Cal que tothom qui participa en aquest món no es cansi d’escampar per tot arreu la gran quantitat de bons productes que tenim”, ha dit el conseller.
 
Entre les activitats previstes per promoure la candidatura, destaca el centenar de receptes de temporada de cuina tradicional catalana que Condis, amb el suport de la UOC, posarà a l’abast dels seus clients. Amb aquestes receptes, es podran elaborar menús saludables i equilibrats. D’altra banda, aquesta cadena de supermercats també convocarà entre tots els seus clients el premi Dóna el teu toc a la cuina catalana, a través del qual es premiarà aquelles receptes que incorporin el toc innovador que cada concursant proposi.
 
A més de difondre les receptes de la cuina tradicional catalana que ha estudiat la UOC, Condis també té previst “vestir” gran part dels seus establiments de Catalunya amb expositors i fulls de mà (flyers) que inclouran les receptes de temporada que proposa aquest receptari, i informació sobre la Candidatura i sobre la manera d'adherir-s’hi.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

2  

Fitxers adjunts

Fotografia de la signatura del conveni

Fotografia de la signatura del conveni
JPG | 3572

Fotografia de l'acte de signatura

Fotografia de l'acte de signatura
JPG | 3621