Comencen les obres per reparar els danys provocats per les riuades de la Val d'Aran i l'Alt Pirineu a les carreteres

Comencen les obres per reparar els danys provocats per les riuades de la Val d'Aran i l'Alt Pirineu a les carreteres

query_builder   26 juny 2013 17:00

event_note Nota de premsa

Comencen les obres per reparar els danys provocats per les riuades de la Val d'Aran i l'Alt Pirineu a les carreteres

  • El Departament de TES treballa per restablir al més aviat possible en tots dos sentits la circulació els trams de la C-28 i l’L-500 ara amb pas alternatiu
  • Les obres de reparació de la C-28 a Arties, la més afectada, tindran una durada aproximada de tres mesos
  • Les vies de la Generalitat han patit desperfectes per valor de 5 MEUR
Danys per les riuades a la C-28
El Departament de Territori i Sostenibilitat iniciarà demà els treballs per a reparar els danys provocats per les riuades a la Val d’Aran i l’Alt Pirineu a les carreteres de titularitat de la Generalitat. Els aiguats han afectat sobretot la carretera C-28 a la Val d’Aran, la C-147, al Pallars Sobirà i l’L-500 a l’Alta Ribagorça) i hi han provocat desperfectes per valor de 5 MEUR.
 
Els equips de conservació i manteniment de carreteres del Departament de Territori i Sostenibilitat treballen en l’adequació de les vies afectades, per tal de restablir al més aviat possible tots dos sentits en els trams on ara se circula amb pas alternatiu. Així mateix, es duen a terme tasques preparatòries per a les obres de reparació que comencen a partir de demà.
 
Aquests treballs tindran la programació següent:
 
  • Val d’Aran
 
C-28: Les afectacions més importants a la xarxa viària s’han produït en uns tres quilòmetres de la C-28 a Arties. Per tal de facilitar la mobilitat en aquest entorn, es treballa per restablir el trànsit en tots dos sentits de la circulació al més aviat possible; en el tram entre Arties i Salardú es preveu fer-ho en un termini de dues setmanes i, entre Arties i Vielha, on s’han produït més danys, en un mes i mig.
 
En tot el tram afectat, les tasques de reparació consistiran principalment en la reconstrucció de murs i terraplens i la reposició de la calçada, així com en la reparació dels elements de drenatge i tindran una durada total d’uns tres mesos.
 
Aquests terminis, que són aproximats, estan condicionats a l’evolució dels nivells de cabal del riu Garona.
 
  • Pallars Sobirà
 
C-147: En aquesta via, ja s’ha pogut restablir el trànsit en tots dos sentits en el tram afectat per les riuades, a Isil. En els pròxims dies, es duran a terme tasques d’acabats.
 
  • Alta Ribagorça
 
L-500: Es preveu restablir totalment el pas de vehicles en el tram afectat a Llesp (el Pont de Suert) en unes dues setmanes. Els treballs de reparació, principalment de construcció d’un mur i d’un terraplè i de restitució de la calçada, conclouran a finals de juliol.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 42