Pelegrí destaca la internacionalització i la diversificació de la producció agroalimentària com a vies de major competitivitat i de futur

query_builder   28 juny 2013 13:56

event_note Nota de premsa

Pelegrí destaca la internacionalització i la diversificació de la producció agroalimentària com a vies de major competitivitat i de futur

FOTO WEB
Un moment de l'acte.
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat dels directors generals de Desenvolupament Rural, Jordi Sala, i d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, així com del delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Terres de l’Ebre, Francesc Xavier Pallarés, i del director dels Serveis Territorials del Departament a Terres de l’Ebre, Pere Vidal, ha inaugurat, aquest matí, la planta d’envasat de Nomen, a Deltebre.
 
 
Josep Maria Pelegrí ha volgut iniciar la seva intervenció felicitant als integrants de la cooperativa Arrossaires del Delta, cooperativa arrossera del marge esquerre de l'Ebre que des de setembre de 2012 és propietària de Nomen, per les noves instal·lacions que avui inaugurem oficialment; per l’impuls que heu aconseguit amb l’adquisició ara farà un any de la marca Nomen, saber aprofitar les oportunitats que se’ns presenten és una fita que no tothom té la capacitat d’aconseguir i avui en dia, donat el context econòmic en el que ens trobem, aquesta fita pren encara una rellevància més cabdal. Vosaltres sou un cas d’èxit en aquest sentit:  ho vau saber veure i vau tenir la capacitat de tirar endavant, traient-li el màxim rèdit amb il·lusió, però sobretot amb esforç, dedicació i molt de treball. Ha suposat el fet més rellevant de la vostre història, un fet per estar orgullosos i treure’n pit. A més, amb aquesta operació, Nomen torna a ser una marca de capital català. Us situa com a la segona empresa arrossera a l’Estat, amb Nomen com a primera marca a Catalunya i tercera a nivell estatal. En la mateixa línia, heu sabut adaptar-vos als nous temps: heu donat un gir de 180 graus a la vostre estratègia de mercat”.
 
Pelegrí també s’ha congratulat per “l’objectiu que teniu de cada dia a internacionalitzar més el vostre producte: aquesta via, la de la internacionalització, és una molt bona solució als problemes que tenim a casa. No ens podem tancar només al mercat que tinguem més proper, hem d’obrir les nostres finestres al món i demostrar com fem de bé aquí les coses. Em consta que així ho esteu fent i m’agrada molt que sigui així. Heu tingut un creixement significatiu i destacable: ara mateix teniu una quota d’exportació del 20% i espereu passar en 2 anys al 40%. I esteu treballant per entrar a mercats emergents com ho és l’orient mitjà”.
 
El conseller ha remarcat, a més, que la diversificació dels productes d’aquesta entitat li “obre noves oportunitats de negoci, i un altre exemple és que busqueu la comercialització en diversos sectors, cal moure’s i intentar estar presents en quants més llocs millor: teniu la marca Segadors del Delta (orientada al mercat català), Bayo (orientada a l’hostaleria) i Nomen, amb la que aneu creixent dia a dia”. Aquest nou projecte d'Arrossaires del Delta de l'Ebre s'ha pogut dur a terme gràcies “a la visió que en el seu moment va tenir els pagesos de 5 cooperatives de fusionar-se en una de sola que els ha permès guanyar dimensió, mantenir la independència i assegurar un millor futur per als seus socis productors”, ha assenyalat el conseller.
 
Pelegrí també ha assenyalat “la importància de disposar de secció de crèdit, element que li dóna forca financera a la cooperativa i li permet, amb la bona gestió que en fan, afrontar projectes d'aquesta dimensió i característiques”, i ha tancat la seva intervenció afirmant que “sou un exemple per al nostre país. L’emprenedoria ha de ser el nostre motor i l’hem de saber fomentar entre tots.  Heu demostrat que, malgrat tot, es pot tirar endavant i créixer. Casos com el vostre són molt necessaris per al nostre teixit empresarial i agricultor, per animar-nos uns als altres i motivar-nos per a construir un futur millor”.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Fitxers adjunts

Un moment de l'acte.

Un moment de l'acte.
JPG | 2227