Comencen els actes de commemoració del 50è aniversari del pantà de Sau, a Osona

query_builder   28 juny 2013 13:06

event_note Nota de premsa

Comencen els actes de commemoració del 50è aniversari del pantà de Sau, a Osona

 
 
  • S’organitzaran visites a la presa, es farà una jornada tècnica per explicar com es gestiona el sistema d’embassaments del Ter i també s’aportaran fotografies històriques de les diferents fases de l’evolució de la presa
 
 
L’Ajuntament de Vilanova de Sau (Osona) i l’Agència Catalana de l’Aigua han donat avui el tret de sortida dels actes de celebració del 50è aniversari de la construcció de la presa de Sau, unes obres que van finalitzar l’any 1963.
 
Avui, l’alcalde de Vilanova de Sau, Joan Riera, i el secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, acompanyats d’altres autoritats com el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí, i el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca, entre d’altres, han marcat l’inici dels actes commemoratius.
 
L’Agència Catalana de l’Aigua organitzarà properament una sèrie de visites a l’interior de la presa, on tècnics explicaran el seu funcionament. D’altra banda, també és previst que es dugui a terme a curt termini a l’auditori de l’Ajuntament de Vilanova de Sau una jornada tècnica per explicar com es fa la gestió dels embassaments del sistema Ter (Sau i Susqueda) per tal d’optimitzar al màxim les reserves d’aigua i alhora evitar riscos aigües avall. Després d’aquesta xerrada es procediria a fer una visita a l’interior de la presa.
 
Finalment, l’Agència Catalana de l’Aigua ha cedit fotografies històriques de la presa, des de la seva construcció fins l’actualitat. En aquest sentit, també es cedeix temporalment les instal·lacions del mirador perquè l’Ajuntament pugui  habilitar plafons, vídeos, així com fer una exposició de fotografies.
 
 

3  

Imatges

Foto. Acte de celebració.

Foto. Acte de celebració. 87

Foto de la presa.

Foto de la presa. 93

Foto de la presa 2.

Foto de la presa 2. 62

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 160