FP

El Govern adapta els cicles formatius de grau superior d'automoció i de grau mitjà de carrosseria a les necessitats del sector

query_builder   2 juliol 2013 15:34

event_note Nota de premsa

El Govern adapta els cicles formatius de grau superior d'automoció i de grau mitjà de carrosseria a les necessitats del sector

  •  Ambdues titulacions s’han renovat per adequar-les a la formació professional establerta a la LOE
El Govern ha aprovat avui dos decrets que estableixen el currículum del cicle formatiu de grau superior d'automoció i del cicle formatiu de grau mitjà de carrosseria, amb l’objectiu d’adaptar-los a les necessitats del sector. Així mateix, ambdós currículums s’han adequat a la formació professional establerta a la LOE (Llei Orgànica d’Educació) i també se n’han ampliat els continguts. Aquests títols estan desenvolupats en base al catàleg de qualificacions professionals de Catalunya que permet la integració de la formació professional dels sistemes educatiu i laboral.
 
El currículum del cicle formatiu de grau superior d'automoció amplia els continguts relacionats amb l'aplicació de noves tecnologies en detecció, diagnosi i reparació d'avaries, l'aparició de nous motors i la utilització de nous combustibles no derivats del petroli. També inclou altres aspectes com les noves tècniques en l’àrea de carrosseria, i les normes de seguretat activa i passiva dels vehicles i el seu manteniment. Així, el títol dóna resposta a les necessitats del sector de l’automòbil, que es tecnifica a mesura que el parc de vehicles es modernitza, i a les exigències cada vegada majors en logística de suport al manteniment.
 
Pel que fa al cicle de grau mitjà de carrosseria, incorpora continguts sobre nous materials i elements; nous mètodes d'unió o acoblament de components dels vehicles; nous processos anticorrosius de tractament de superfícies; nous efectes en les pintures d'acabat i la utilització d'equips més sofisticats. A més, també té en compte l'aplicació de noves normes en la seguretat activa i passiva dels vehicles. Per tant, el currículum s’adapta a la modernització de les estructures empresarials del sector, amb un increment considerable de les inversions destinades a l'adquisició de béns d'equip i una important renovació i implantació de maquinària.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined