L'ARC subvencionarà amb 2 MEUR els projectes de foment de la recollida selectiva de l'orgànica

query_builder   3 juliol 2013 18:07

event_note Nota de premsa

L'ARC subvencionarà amb 2 MEUR els projectes de foment de la recollida selectiva de l'orgànica

  • Atorgarà la meitat de l’import a projectes de nova implantació o ampliació i l’altra es destinarà a la millora de la recollida en els municipis que ja la realitzen
 
L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha obert la convocatòria d’ajuts per als ens locals per fomentar la recollida selectiva de la fracció orgànica de residus municipals, que és la que es recull en els contenidors de color marró, o la que es tracta exclusivament en autocompostadors. La convocatòria té assignat un import de 2 milions d’euros.
 
D’aquests ajuts, 1 milió d’euros es destinarà a projectes de nova implantació o d’ampliació de l’àmbit de la recollida per tal d’incorporar nous habitants o nous grans productors en aquest àmbit. L’altre milió d’euros serà per a projectes de millora de la recollida en els municipis on ja està implantat el servei.
 
Els materials i les actuacions objecte de la subvenció seran els cubells de recollida, bosses compostables, contenidors, autocompostadors i actuacions d’assessorament, comunicació i informació.
 
L’import que s’ha de subvencionar es determinarà en funció de l’abast del projecte i les actuacions sol·licitades. El percentatge de finançament anirà des d’un màxim del 70% per a actuacions de millora a municipis de més de 50.000 habitants fins al 95% per a projecte de nova implantació i ampliació en municipis de menys de 5.000 habitants. Tot això, tenint en compte que l’import atorgat per projecte no podrà superar els 100.000 euros per ens local beneficiari, sigui municipal o supramunicipal.
 
El termini per sol·licitar els ajuts acaba el proper 20 de setembre.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 37