El Departament de Cultura presenta a Olot la mostra itinerant "Res no és mesquí. Josep Guinovart i els poetes"

query_builder   4 juliol 2013 12:14

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura presenta a Olot la mostra itinerant "Res no és mesquí. Josep Guinovart i els poetes"

Josep Guinovart. SOBRE LES DECAPITACIONS DE PERE IV VI, 2000. Tècnica mixta sobre fusta
L’acalde d’Olot, Josep M. Corominas; el subdirector general de Promoció Cultural, Joan-Francesc Ainaud; i el comissari de la mostra, Manel Guerrero, inauguren divendres, 5 de juliol, a les 19 hores, l’exposició itinerant “Res no és mesquí. Josep Guinovart i els poetes”. Sota el títol d’un dels poemes més coneguts de Joan Salvat-Papasseit, l’exposició reuneix un conjunt d’obres que són testimoni del protagonisme de l’art poètica en la trajectòria plàstica de Guinovart. L’acte tindrà lloc al Museu de la Garrotxa d’Olot, primer centre en acollir la nova mostra que organitza el Departament de Cultura amb la voluntat d’acostar l’art contemporani a la ciutadania.
 
Les creacions de Guinovart presents a “Res no és mesquí. Josep Guinovart i els poetes” procedeixen de la col·lecció de la Fundació Privada Espai Guinovart, d’Agramunt, i del Centre d’Obra Gràfica Josep Guinovart, de Barcelona. L’exposició s’estructura a partir de la relació de l’artista, un dels mestres més rellevants de l’informalisme, amb els poetes i la poesia. L’autor, que estigué vinculat a Dau al Set en la dècada dels anys 40 i 50 del segle passat, va descobrir la força del gènere amb la lectura de poemaris de Federico García Lorca. El poeta granadí fou qui li va obrir el ulls respecte de les potencialitats del llenguatge poètic per a la creació plàstica.
Manel Guerrero és el comissari d’aquesta exposició, que reuneix obres paradigmàtiques de la relació entre l’artista i la poesia, com Homenaje a García Lorca, carpeta editada al 1951 per Rafael Santos Torroella que és l’opera prima en què Guinovart utilitza la poesia com a material de construcció visual.
 
 El recorregut de l’exposició
 
“Res no és mesquí. Josep Guinovart i els poetes” és una mostra del programa d’exposicions itinerants que el Departament de Cultura produeix i ofereix als municipis amb la voluntat d’acostar l’art contemporani als ciutadans, en cooperació amb els ens locals. Així, després de la seva estada al Museu de la Garrotxa, la mostra es podrà veure a l’Espai Betúlia de Badalona, el Centre Cultural El Casino de Manresa, Can Sisteré de Santa Coloma de Gramenet i el Museu Abelló de Mollet del Vallès.
 
En el cas de les arts visuals, el programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura pretén reforçar l’activitat cultural dels municipis, fer més accessible l’art contemporani posant un èmfasi especial en la difusió del patrimoni contemporani públic de museus i col·leccions i augmentar l’interès ciutadà per aquest art.

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa

Dossier de premsa
PDF | 1229