Fins a les 20.00 h d’aquest diumenge hi ha hagut una víctima mortal en zona urbana i cap en zona interurbana
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que la xarxa viària catalana ha registrat una víctima mortal aquest cap de setmana, des de les 15.00 h de divendres, dia 5, fins a les 20.00 h d’avui diumenge, 7 de juliol.
 
Aquest diumenge, cap a les 09.53 h, un turisme ha sortit de la via al pk. 0,4 del camí del Fondo, a Torres de Segre (Segrià), al costat de Soses, i ha caigut per un canal. A conseqüència d’això, la conductora i única ocupant del vehicle ha mort. Es tracta de Maria Minerva A.E, de 44 anys, nacionalitat espanyola i veïna de Soses.
 
Pel que fa a la mobilitat, les retencions més destacades de retorn a l’àrea metropolitana de Barcelona d’avui diumenge a la tarda, han estat:
 
-       C-65: 4km de cua a Santa Cristina d’Aro en sentit Llagostera i 10km de retenció a Cassà de la Selva en sentit Girona;
-       N-340: 8km d’aturades entre Creixell i el Vendrell en sentit Barcelona;
-       C-32 Sud: 7km de congestió entre Castelldefels i Sant Boi de Llobregat en sentit Barcelona;
-       C-31 Sud: 6km d’intensitat a Sitges i 3km de cua a Gavà en sentit Barcelona;
-       C-31: 5km de retenció a Platja d’Aro i 2km i mig més a Santa Cristina d’Aro en sentit Barcelona;
-       AP-7: 4km de cua entre Cardedeu i la Roca en sentit Tarragona;
-       C-32 Nord: 2km de retenció a Cabrils en sentit Barcelona.
 
A hores d’ara, alguns d’aquests problemes es mantenen.
 
També convé destacar que aquest matí, cap a les 12.21 h, hi ha hagut una col·lisió frontal entre dues motos al pk. 7 de la C-462 a Lladurs (Solsonès). A conseqüència d’això, hi ha hagut un ferit greu traslladat amb helicòpter a l’hospital de Sant Pau i un ferit menys greu traslladat amb ambulància a l’hospital General de Manresa. Per aquest accident, s’ha hagut de tallar la via durant una estona per poder evacuar els ferits.
 
Ahir dissabte la situació va ser complicada sobretot en la franja de mig matí/ migdia, entre les 11.00 i les 14.00 h, de sortida. Es van registrar retencions sobretot per anar cap a la Costa Daurada i la Costa Brava. En concret a:
 
-       AP-7: 11km de retenció entre Martorell i Sant Sadurní d’Anoia en sentit Tarragona per volum de trànsit i per un encalç entre tres turismes.
-       AP-7: 6km de lentitud i aturades entre Mollet i Parets, 3km d’intensitat entre Granollers i la Roca, 4km de retenció a Maçanet de la Selva i 2km de cua a Hostalric en sentit França;
-       C-32 Nord: 5km de retenció a Vilassar de Dalt, 6km i mig de cua de Cabrera a Mataró i 2km i mig més de lentitud i aturades a Palafolls en sentit Girona;
-       C-32 Sud: 3km de retenció a Castelldefels en sentit sud per volum de trànsit i per una topada i 2km i mig de cua a Sitges en sentit Tarragona;
-       C-65: 5km de retenció a Cassà de la Selva en sentit platges;
-       GI-600: 2km de cua a Blanes per anar cap a les platges.
 
A banda d’això, un accident entre una moto i un altre vehicle va provocar fins a 5km de congestió a la C-58 entre Ripollet i Montcada i Reixac en sentit Barcelona. A l’A-2, també hi va haver un encalç entre 3 vehicles a Sant Joan Despí que va provocar 2km de cua en sentit Barcelona. I a la C-32 Sud hi va haver 1km de congestió a Sant Pere de Ribes en sentit Barcelona per una furgoneta que va bolcar sense ferits.
 
També convé destacar que ahir, cap a les 15.45, es van iniciar unes obres a la Ronda Litoral de Barcelona que afectaran alguns caps de setmana d’estiu. A la B-10 es van restringir 2 carrils a Bon Pastor/Guipúscoa  en sentit Llobregat i això va provocar 3km de congestió des del Nus de la Trinitat fins a Guipúscoa. A més, de retruc, també va afectar la C-58, amb 5km de retenció de Ripollet a Barcelona en sentit sud, la C-33, amb 1km de lentitud i aturades entre Montcada i Reixac i Barcelona en sentit sud, i la Pota nord o B-20, amb entre 3 i 4km de cua de Badalona al Nus de la Trinitat en sentit sud.
 
D’altra banda, a les 16.00 h, la C-12 va quedar tallada entre Balaguer i Àger en tots dos sentits per un incendi agrícola del qual es va rebre avís a les 15.12h. Es van fer desviaments per la C-13.
 
Pel que fa a divendres a la tarda, els principals problemes de mobilitat es van registrar a la Ronda de Dalt de Barcelona. A l’enllaç de la C-32 Sud amb la B-20 hi va haver fins a 15km de congestió entre Cornellà i el Nus de la Trinitat en sentit besòs, per volum de trànsit i per un accident a la Vall d’Hebron.
 
D’altra banda, també es van registrar algunes incidències de trànsit que van provocar problemes de menys durada. Entre d’altres:
 
-       T-344: pas alternatiu a Masdenverge per un accident amb almenys 2 turismes implicats;
-       N-260: tallada a Pont de Bar en tots dos sentits per un camió que va rebentar una roda;
-       N-II: 1 carril tallat a Fornells de la Selva en sentit Barcelona per una col·lisió entre un camió i un turisme amb una ferida lleu;
-       AP-7: 1 carril tallat a Martorell en sentit Tarragona per un tot terreny avariat.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Nota en pdf. Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 5 al 7 de juliol

Nota en pdf. Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 5 al 7 de juliol
PDF | 68