Ramon Farré fa una crida a ajuntaments i a expositors privats perquè acudeixin enguany a Municipàlia i a Innocamping "per posicionar-se de cara a un proper futur de creixement"

query_builder   9 juliol 2013 15:31

event_note Nota de premsa

Ramon Farré fa una crida a ajuntaments i a expositors privats perquè acudeixin enguany a Municipàlia i a Innocamping "per posicionar-se de cara a un proper futur de creixement"

 
· L’àmbit del turisme i el lleure a l’aire lliure guanyen pes en les mostres organitzades per Fira de Lleida
 
· A la primera edició d’Innocamping aquest octubre, en el marc de Municipàlia, s’hi afegirà, a les portes de la primavera del 2014, un nou saló dedicat al turisme interior i de muntanya
 
El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha fet una crida a ajuntaments i expositors privats perquè acudeixin a les fires Municipàlia i Innocamping pensant en l’inici de la recuperació econòmica que fonts analistes preveuen a partir de l’any vinent. “Aquells que es vulguin posicionar en un entorn creixent positiu han d’estar presents ja aquest octubre als dos salons”, ha dit Farré, que s’ha mostrat convençut que “pensar en termes de passat no ajuda ni a les administracions ni a les empreses a resoldre el futur”. Segons Farré, Municipàlia i Innocamping “no es fan mirant als anys de recessió que estem vivint, sinó de cara als nous temps positius que hem de creure que començaran el 2014”.
 
Ramon Farré ha fet aquestes declaracions un cop finalitzada la reunió extraordinària d’avui del Patronat de la Fundació Fira de Lleida, que ha servit per aprovar els comptes anuals de l’exercici 2012 i el calendari de fires i activitats a celebrar l’any 2014.
 
Innocàmping aquest octubre i una nova fira dedicada al turisme d’interior i de muntanya, al març del 2014
 
L’any vinent Fira de Lleida seguirà organitzant 22 fires i salons. La baixa de Municipàlia, que és bianual, serà coberta per una nova mostra dedicada al turisme d’interior i de muntanya, activitats en què la demarcació de Lleida té una gran oferta. Aquesta fira, de la qual avui se n’ha donat a conèixer les primeres dades, se celebrarà a les portes de la primavera del 2014.
 
Fira de Lleida està incidint en salons dedicats a l’àmbit turístic i de lleure a l’aire lliure. A la fira que s’estrenarà el primer trimestre del 2014 s’hi afegeix la primera edició d’Innocamping, un saló de serveis i equipaments adreçat als professionals del món del càmping i de les empreses de lleure al aire lliure que se celebrarà del 22 al 25 d’octubre d’enguany sota el paraigües de la 17a. edició de Municipàlia. El seu l’objectiu és reunir a empreses innovadores de productes i serveis destinats al sector del càmping i a les empreses de lleure a l’aire lliure: ressorts, hotels rurals, col·legis, clubs esportius, parcs temàtics, etc.
 
Innocamping esdevindrà l’única fira exclusivament professional del sector del càmping que se celebra avui dia a l’Estat i compta a més amb el suport d’algunes de les principals associacions professionals del sector. Val a dir que
Catalunya compta amb una de les concentracions de càmpings de mar i muntanya més grans de l’Estat, alguns dels quals han rebut premis i distincions d’àmbit europeu pels seus equipaments. La Federació Catalana de Càmpings ofereix 97.190 places i 5.313 bungalows.
 
Aquesta mostra acollirà les darreres novetats de sectors com allotjaments, noves piscines i sistemes de depuració, parcs infantils i equipaments lúdics per a nens, instal·lacions esportives adaptades a espais reduïts, sistemes de recollida i selecció de residus, maquinària per a la jardineria, aplicacions d’energies renovables per a la petita i mitjana empresa, noves tecnologies aplicades a la seguretat i vigilància, sistemes de comunicació wifi i xarxes socials, instal·lacions sanitàries de qualitat, entre altres.
 
Innocamping oferirà també jornades i trobades centrades en aquestes novetats i acollirà assemblees i juntes de diverses associacions de càmpings catalanes i d’àmbit estatal.
 
Consolidació econòmica de Fira de Lleida i nou pavelló el 2014
 
Els comptes de Fira de Lleida aprovats referents a l’exercici del 2012 presenten un resultat negatiu de prop de 15.000 euros, una xifra força inferior a la d’altres anys en què tampoc no s’organitzava Municipàlia, que solia ser superior als 100.000 euros. Considerant els resultats agregats del bienni 2011-2012, i, per tant, amb una edició de Municipàlia inclosa, els resultats han estat de 221.600 euros positius, que milloren la seqüència anterior de biennis. Aquesta millora respon a la reducció de despesa estructural de Fira de Lleida acordada pels patrons fa sis anys i a la major rendibilitat de les activitats organitzades, factors que, segons els patrons, consoliden econòmicament Fira de Lleida.
 
Pel que fa a la construcció del nou pavelló firal previst, que porta retard a causa de la crisi econòmica, podria licitar-se aquest estiu si prosperen els contactes oberts entre els patrons, les possibles empreses interessades, entitats financeres privades i l’Institut Català de Finances, per tancar definitivament el model de finançament del pavelló, que, segons els patrons, podria ser el del conegut com a “mètode alemany”.
Es preveu que l’equipament estigui acabat l’any vinent.

1  

Fitxers adjunts

Imatge de la presentació de la fira Innocamping

Imatge de la presentació de la fira Innocamping
JPG | 1228