El servei de mediació hipotecària Ofideute arriba al Baix Empordà

query_builder   10 juliol 2013 12:50

event_note Nota de premsa

El servei de mediació hipotecària Ofideute arriba al Baix Empordà

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha signat avui un conveni per promoure el servei d’assessorament sobre el deute hipotecari, l’Ofideute, amb el Consell Comarcal del Baix Empordà. L’objectiu de la Generalitat és col·laborar amb els ens locals i comarcals per atendre les famílies amb problemes de pagament dels préstecs hipotecaris dels pisos de residència principal.
Foto de la signatura
L’acord de col·laboració per implantar el servei de mediació hipotecària l’han signat aquest matí el secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, i el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Català.
 
El servei d’Ofideute de la Generalitat funciona des de gener de 2010 per intercedir entre les famílies amb deutes hipotecaris i els bancs titulars dels préstecs. El desplegament del servei d’Ofideute en el territori ha estat progressiu i el nombre de casos atesos s’ha anat incrementant clarament des de juny de 2012 (vegeu el gràfic de l’annex 1).
 
Al Baix Empordà s’han atès fins ara 47 famílies, s’han iniciat un total de 35 mediacions,  i s’ha evitat 4 desnonaments. Amb la signatura del conveni d’avui les famílies del Baix Empordà que vulguin accedir al servei Ofideute ho podran fer des de les dependències del Consell Comarcal.
        
  
 
Catalunya
Demarcació de Girona
Baix Empordà
 
Famílies ateses
 
3.693
278
47
 
Mediacions iniciades
2.706
205
35
 
Expedients en tràmit
1.526
133
26
 
Desnonaments evitats
637
27
4

10 de juliol de 2013

1  

Imatges

Foto de la signatura

Foto de la signatura 1193

3  

Fitxers adjunts

Nota de premsa Ofideute Baix Empordà

Nota de premsa Ofideute Baix Empordà
PDF | 93

Ofideute per comarques

Ofideute per comarques
PDF | 40

Evolució sol·licituds ateses

Evolució sol·licituds ateses
PDF | 11