Plans urbanístics

El Govern destina 3 milions d'euros en ajuts per actualitzar i redactar plans urbanístics municipals

query_builder   16 febrer 2010 13:45

event_note Nota de premsa

El Govern destina 3 milions d'euros en ajuts per actualitzar i redactar plans urbanístics municipals

 
 
  • Els beneficiaris podran cofinançar la redacció de plans d’ordenació urbanística municipal i plans urbanístics derivats de la iniciativa pública
  • En les convocatòries anteriors s’han atorgat ajuts per valor de 17,2 milions d’euros a dos consells comarcals i 725 municipis catalans
 
El Govern ha aprovat avui obrir una convocatòria d’ajuts amb un import de 3 milions d’euros per a cofinançar la redacció de plans d’ordenació urbanística i plans urbanístics derivats de la iniciativa pública. Aquests ajuts s’emmarquen en el programa de foment del planejament per millorar les condicions urbanístiques dels municipis catalans i facilitar la generació de sòl urbanitzable, tot garantint un desenvolupament sostenible. En paral·lel, aquesta iniciativa pretén clarificar i fer més consistent l’ordenament jurídic urbanístic català.
A més, el Govern té la voluntat que tots els municipis puguin redactar i aprovar els seus plans urbanístics i adaptar-los a la legislació vigent, tal i com preveu el un decret legislatiu de 2005 pel qual s’aprova el text refós de la Llei d’urbanisme. Així, el Govern considera necessari proporcionar ajut econòmic als ajuntaments que ho requereixin.
En les convocatòries resoltes entre 2004 i 2009, s’han atorgat subvencions per a l’actualització de plans urbanístics per valor de 17,2 milions d’euros a dos consells comarcals i 725 municipis d’arreu de Catalunya.Aquesta subvenció ha servit per ajudar a aquests municipis a refer i actualitzar alguna d’aquestes figures de planejament o a elaborar documents complementaris, com ara catàlegs d’edificacions rurals.

Criteris de valoració

A l’hora d’atorgar aquests ajuts per a la redacció de plans d’ordenació urbanística municipal, es tindran en compte els criteris següents:
  •  Grandària del terme municipal: es prioritzaran els termes municipals més extensos, per la seva importància territorial i funcional.
  • Nombre d’habitants: es prioritzarà els municipis petits i mitjans.Antiguitat del planejament vigent: es puntuarà amb un grau més alt els municipis en què la normativa urbanística vigent sigui més antiga. També es valorarà específicament la necessitat d’elaborar un pla d’ordenació urbanística municipal (POUM), com a peça bàsica de l’ordenament urbanístic.
  • No disposar de planejament urbanístic general o comptar amb una delimitació de sòl urbà: es prioritzaran als municipis que estiguin en aquesta situació per tal d’impulsar que tots disposin d’un planejament urbanístic general.
Les subvencions es podran concedir pels imports màxims sol·licitats o per un import parcial, en funció de les peticions i les puntuacions assolides pels ajuntaments i sempre segons les disponibilitats pressupostàries. El límit de la subvenció és de 60.000 euros, per evitar la concentració de quanties en pocs municipis.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined