L'IGC coordina la traducció al català de la Taula Cronostratigràfica Internacional

query_builder   12 juliol 2013 11:11

event_note Nota de premsa

L'IGC coordina la traducció al català de la Taula Cronostratigràfica Internacional

Imatge
·         La traducció s’ha dut a terme amb les aportacions de l’Institut Cartogràfic de Catalunya, la Universitat de Barcelona, l’Institut d’Estudis Catalans i la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona.
 
L’Escala Internacional de Temps Geològic és el marc de referència per a representar els esdeveniments de la vida a la Terra ordenats cronològicament, tot establint divisions de les roques segons la seva edat i el temps transcorregut des de la formació del planeta fins a l’actualitat (Cretaci, Juràssic, Triàsic, etc.)
 
Així, l’Escala unifica els resultats dels treballs de geologia històrica que s’han dut a terme des de fa diversos segles i proporciona a la comunitat científica un estàndard internacional per explicar la història de la vida. L’Institut Geològic de Catalunya, per exemple, utilitza aquests estàndards en les seves actuacions.
 
La base de l’Escala Internacional de Temps Geològic la constitueixen les unitats de l’anomenada Taula Cronostratigràfica Internacional. Aquesta Taula es pot descarregar lliurement en diversos idiomes, ara també en català, gràcies a la col·laboració de l’Institut Geològic de Catalunya (IGC), la Universitat de Barcelona (UB), l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona.
 
La Comissió Internacional d’Estratigrafia (ICS), que pertany a la Unió Internacional de Ciències Geològiques (IUGS), és l’ens encarregat de definir amb precisió les unitats de la Taula Cronostratigràfica. La IUGS és una de les organitzacions científiques no governamentals més grans i actives del món. Fundada el 1961, promou i fomenta l'estudi dels problemes geològics, d'importància mundial, i dóna suport a la cooperació internacional i interdisciplinària en el marc de les Ciències de la Terra.
 
Amb la publicació de la Taula Cronostratigràfica Internacional en català es projecta la presència de la nostra llengua a l’escenari internacional de les Ciències de la Terra.
 
Podeu descarregar la Taula Cronostratigràfica Internacional en català a:

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 882