Formació Professional

El Govern aprova la creació de la Comissió del sistema de formació i qualificació professional

query_builder   16 febrer 2010 14:01

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la creació de la Comissió del sistema de formació i qualificació professional

 
 
  • Té com a objectiu fomentar la formació i la qualificació com a mitjà per combatre la situació actual del mercat de treball i preparar els professionals del futur
  • Estarà integrada pels departaments d’Educació i Treball i per organitzacions sindicals i empresarials
  • Es tracta d’un dels “30 compromisos per a l’ocupació, el teixit econòmic i el desenvolupament social a Catalunya” subscrit pel Govern i els agents socials
  • L’any passat la Generalitat va oferir 441.729 places de formació, ja sigui inicial, contínua o ocupacional, xifra que suposa un increment del 56% respecte a l’any anterior
 
El Govern ha aprovat avui la creació de la Comissió del sistema de formació i qualificació professional, un ens que permetrà planificar, avaluar i coordinar les polítiques de formació i qualificació professionals. L’objectiu principal és fomentar la formació i la qualificació de les persones com a mesura per fer front a l’actual situació del mercat de treball i als reptes de competitivitat econòmica i cohesió social.
 
La comissió del sistema de formació i qualitat professional estarà integrada pels departaments d’Educació i Treball i pels interlocutors socials més representatius de Catalunya: Foment del Treball Nacional, PIMEC-Petita i mitjana empresa de Catalunya, Comissió Obrera Nacional de Catalunya, i Unió General de Treballadors de Catalunya.
 
La iniciativa forma part d’un dels “30 compromisos per a l’ocupació, el teixit econòmic i el desenvolupament social a Catalunya”, document que van subscriure el Govern i els agents socials més representatius el desembre de 2009.
 
La formació professional com a eina de futur
 
El Govern i els agents socials i econòmics són conscients de la importància en un futur de la formació professional en les seves diferents vessants (FP inicial, contínua i ocupacional) com a motor de desenvolupament. Per aquest motiu, cal avançar en una nova fórmula que permeti identificar la demanda d’ocupació i qualificació a mitjà i llarg termini per tal d’orientar l’oferta a la demanda. El passat 2009, la Generalitat va oferir 441.729 places de formació (106.486 en la inicial, 191.893 en l’ocupacional i 143.350 en la contínua), fet que fa palesa la importància d’incidir en aquest sector formatiu. Aquestes xifres suposen un increment respecte a l’any 2008 de 156.044 places, un 56,4% més.
 
La comissió permetrà identificar les demandes d’ocupació atenent les ofertes de treball del mercat, anticipant-se a les noves necessitats i definint aquells itineraris formatius amb més perspectives d’inserció laboral.
 
La Comissió del sistema de formació i qualificació professional traslladarà les seves decisions als àmbits de govern corresponents i comptarà amb la col·laboració de diferents òrgans de suport com són l’Institut Català de Qualificacions Professionals; la xarxa FP.cat -xarxa de centres model de bones pràctiques i d’excel·lència-; l’Observatori del Treball, que anualment elaborarà un informe sobre les necessitats de qualificació professional de les empreses; i l’Agència d’Avaluació i Prospectiva, que avaluarà la formació i en proposarà millores.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined