Residus

El Govern aprova el Decret del primer Pla d'instal·lacions de residus municipals de Catalunya

query_builder   16 febrer 2010 14:16

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Decret del primer Pla d'instal·lacions de residus municipals de Catalunya

 
 
  • El Pla d’infraestructures preveu 109 actuacions de millora de plantes existents i de construcció de noves instal·lacions
  • L’execució d’aquestes actuacions generarà 5.000 llocs de treball 
  • El desplegament del pla es basa en la cooperació entre el Govern i els ens locals, que tenen les competències de recollida i tractament dels residus municipals
 
El Govern ha aprovat avui el Decret que aprova el Pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió de residus municipals, el primer pla d’aquestes característiques que s’aprova a Catalunya i que es basa en la normativa de residus aprovada per unanimitat al Parlament l’any 2008.
 
El Pla territorial sectorial d’infraestructures de residus estableix la planificació de les instal·lacions de tractament de residus arreu de Catalunya. L’objectiu és aconseguir l’autosuficiència dels àmbits territorials en els quals es divideix Catalunya d’acord amb els principis de proximitat i suficiència, reduint així el desplaçament de residus i reordenant els fluxos de residus existents.
 
El Pla preveu 109 actuacions concretes arreu del territori, algunes de millora en plantes existents i altres de construcció de noves instal·lacions. El Pla estableix els paràmetres generals perquè, posteriorment i amb la participació dels ens locals, es concreti cada actuació en el territori, ja que són els ens locals els que tenen les competències de recollida i tractament de residus municipals.
 
Les instal·lacions de nova construcció del Pla territorial sectorial d’infraestructures suposen una inversió de l’entorn dels 984 milions d’euros; mentre que les millores i altres actuacions en les plantes existents suposen una inversió de gairebé 203 milions d’euros. El Pla servirà per dotar Catalunya d’unes instal·lacions al servei d’una gestió moderna i eficient dels residus, situant-nos en la línia dels països més avançats en aquesta matèria a escala europea.
 
L’execució d’aquesta planificació és una font de creació d’ocupació, en concordança amb la normativa europea que aposta per fomentar el mercat del reciclatge. S’estima que el Pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió de residus municipals generarà 5.000 llocs de treball durant la fase d’execució, i posteriorment 2.500 més (directes i indirectes) en el funcionament de les diferents instal·lacions.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined