Agricultura impulsa el debat científic sobre el iodur de plata per a la lluita contra les pedregades

query_builder   17 juliol 2013 13:09

event_note Nota de premsa

Agricultura impulsa el debat científic sobre el iodur de plata per a la lluita contra les pedregades

fruiters afectats per la pedra
fruiters afectats per la pedra
 
La Taula Sectorial de la Fruita Dolça presidida pel Director General d’Agricultura i Ramaderia, el Sr. Miquel Molins i Elizalde, i a la que varen assistir representants d’Unió de Pagesos, d’ASAJA-AEALL, de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya  i d’AFRUCAT  va analitzar ahir el document “Posicionament de Catalunya sobre la proposta de reforma de l’OCM de les fruites i hortalisses en relació al sector de la fruita dolça” en el que, a banda de refermar molts dels aspectes ja consensuats amb el sector sobre la nova PAC es tracta d’aprofundir i aportar alternatives més ajustades a les necessitats actuals del sector de les fruites i hortalisses en el marc de l’OCM única.
 
Així, el DAAM va informar que aquest document ja s’ha traslladat a la Comissió de Seguiment de la Reforma de la PAC, per tal que el tingui en consideració aquestes demandes l’hora d’adoptar el seu posicionament final. Així ha estat traslladat al Conseller,  per tal que com a actual president de l’AREFHL, el pugui traslladar als estaments europeus oportuns.
 
Altre tema que es va tractar la situació actual de l’eradicació del foc bacterià, on el DAAM ha fet un esforç de concentració de mitjans (s’han destinat 26 prospectors en tota la zona afectada a banda dels tècnics de sanitat vegetal)  per  seguir amb l’estratègia de prospecció i eradicació immediata. Fins ara , s’han detectat  i eradicat un total de9 focus (8 a Lleida i 1  Girona) i s’han arrencat 13,78 Has amb una indemnització total de 341.344 €. En aquest mateix àmbit és va informar sobre la reunió del Director General d’Agricultura i Ramaderia, amb el  Director General de Recursos Agrarios del Gobierno de Aragón, Miguel Albarrán, que han acordat extremar la vigilància de la zona fructícola col·lindant en la franja entre les dues comunitats on han aparegut varis focus, per tal d’aplicar les mesures establertes en el Programa Nacional d’Eradicació i Control del Foc Bacterià de les rosàcies establert en el Reial Decret 1201/1999.
 
En la Taula es va presentar també el nou paquet normatiu per a les ADV de Catalunya així com el “Pla estratègic de recerca, innovació i transferència agroalimentària de Catalunya 2013-2020”, recentment aprovat pel Govern de la Generalitat de Catalunya i liderat pel DAAM, que, entre d’altres, identifica les principals tendències d’innovació necessàries per al creixement del sector de la fruita dolça
 
Finalment, i després de les darreres notícies aparegudes a la premsa els darrers dies arran dels episodis de pedregades en diverses comarques de Lleida, el Director  Miquel Molins, va anunciar la propera celebració d’una jornada, a partir del proper setembre, per a analitzar els sistemes de lluita antipedregada que té previst incloure, entre altres, el debat científic sobre el iodur de plata.

1  

Fitxers adjunts

fruiters afectats per la pedra

fruiters afectats per la pedra
JPG | 74