Els darrers cap de setmana de juliol registraran trànsit elevat i reten¬cions habituals de la mobilitat estiuenca, especialment a l'AP-7

query_builder   17 juliol 2013 13:10

event_note Nota de premsa

Els darrers cap de setmana de juliol registraran trànsit elevat i reten¬cions habituals de la mobilitat estiuenca, especialment a l'AP-7


El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha presentat aquest matí les mesures especials de trànsit previstes pels caps de setmana d’estiu 2013 així com la campanya de conscienciació viària “Podem evitar-ho”. A l’acte també hi ha assistit el cap de la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra, el comissari Miquel Esquius.
 
L’AP-7, des de la frontera francesa fins a Tarragona, serà la via que registrarà major afluència de vehicles, tant en sentit nord com en sentit sud. Joan Josep Isern ha destacat que “som conscients que hi haurà una mobilitat de turismes molt alta i també continuaran passant els camions, a la demarcació de Girona. Per aquest motiu hi haurà un dispositiu especial policial. Aplicarem les mateixes mesures que a l’operatiu de Setmana Santa, que van funcionar bé i no es va arribar a col·lapsar l’AP-7”. També ha recordat que fins el 15 de setembre estarà en marxa el dispositiu de trànsit ‘Pas de l’Estret’ per garantir la seguretat viària dels viatgers que es desplacen al nord d’Àfrica.
 
A més, coincidint amb el període estiuenc d’elevada circulació es difondrà la campanya testimonial de conscienciació viària “Podem evitar-ho”. Segons Isern, “aquesta campanya presenta a persones reals que han patit accidents i tenen greus lesions medul·lars, o als seus familiars”, i es posarà en marxa el proper 22 de juliol.
 
El darrer cap de setmana de juliol, del divendres 26 a les 15.00 h fins al diumenge 28 a les 24.00 h, serà el més complicat pel que fa a la mobilitat de sortida de l’estiu. El dia més problemàtic es preveu que sigui dissabte 27 al matí i la via amb més complicacions l’AP-7 en ambdós sentits.
 
Cal tenir en compte que la sortida d’estiu es reparteix principalment entre els tres últims caps de setmana de juliol. Per tant, el passat cap de setmana ja hi va haver sortida parcial i també n’hi haurà els dos següents (20/21 i 27/28 de juliol).
 
En aquests caps de setmana es preveu que hi haurà, cadascun, una sortida aproximada de 500.000 vehicles entre les 15 h de divendres i les 15 h de dissabte des de la zona d’influència de la capital catalana. També es produirà un retorn parcial de vehicles, al voltant dels 300.000 vehicles, concentrat diumenge a la tarda, que també pot provocar problemes circulatoris.
 
Així doncs, els últims caps de setmana de juliol registraran trànsit elevat tant de sortida com de retorn, sobretot a les carreteres de l’àrea metropolitana de Barcelona i de les zones de costa. Tot i això, basant-se en els anàlisis històrics, el Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que es produeixin les retencions habituals de la mobilitat estiuenca.
 
A més, com cada any, a aquesta mobilitat interna des de les grans àrees metropolitanes (sobretot de Barcelona) cap a zones turístiques de la Costa Brava i de la Costa Daurada cal sumar-li l’externa procedent de la resta d’Europa, tant els vehicles que circularan per la xarxa viària tenint Catalunya com a lloc de destí com els que la utilitzaran per desplaçar-se cap a d’altres indrets de l’Estat espanyol. En aquest sentit, l’AP-7, entre la frontera amb França i Tarragona, registrarà durant els dos últims caps de setmana de juliol i agost una elevada mobilitat, amb una gran afluència de vehicles, en els dos sentits de la marxa.
 
Aquesta via, per tant, podrà registrar retencions destacables, tant de sortida com de retorn, ja que acostuma a haver-hi problemes per circular en diversos trams del seu recorregut tant en sentit nord (Montmeló – Roca del Vallès – Cardedeu), per anar cap a la Costa Brava o bé accedir a França, com en sentit sud (Martorell), per arribar a la Costa Daurada o bé accedir a la resta de l’estat.
 
Les destinacions de costa seran les que tindran més pes, de manera que, a banda de a l’AP-7, el trànsit també es concentrarà a les vies que donen accés a les ciutats i pobles costaners. Així, també hi pot haver complicacions circulatòries a la C-32 Nord a Arenys de Mar – Llavaneres – Vilassar, C-32 Sud a Sitges i Castelldefels, N-340 entre el Vendrell i Tarragona i a les vies d’accés a la Costa Brava (C-31, C-35 i C-65).
 
Convé recordar, a  més, que augmentarà la mobilitat local als municipis costaners, així que cal conduir amb precaució també als trajectes curts.
 

AL PDF TROBAREU EL DOSSIER AMB LA INFORMACIÓ COMPLETA.
 
 

1  

Imatges

Imatge de la Roda de premsa de Mobilitat estiu 2013

Imatge de la Roda de premsa de Mobilitat estiu 2013 3334

1  

Fitxers adjunts

Dossier de Premsa en PDF. Els darrers cap de setmana de juliol registraran trànsit elevat i reten¬cions habituals de la mobilitat estiuenca, especialment a l'AP-7

Dossier de Premsa en PDF. Els darrers cap de setmana de juliol registraran trànsit elevat i reten¬cions habituals de la mobilitat estiuenca, especialment a l'AP-7
PDF | 945