Port Guíxols

Es constitueix el Consell de Participació del Port de Sant Feliu de Guíxols

query_builder   20 juliol 2013 11:22

event_note Nota de premsa

Es constitueix el Consell de Participació del Port de Sant Feliu de Guíxols

  • El port de Sant Feliu de Guíxols és un important motor econòmic per al municipi i la demarcació gironina que ara es promourà més a través del Consell de Participació del Port
  •  El nou òrgan definirà les línies estratègiques d’actuació per ampliar la col·laboració entre el port i l’Ajuntament en actuacions futures, incentivar la formació en el sector marítim, donar eines als sectors econòmics del port per ser més competitius i impulsar la marca Port de Sant Feliu de Guíxols, entre d’altres
El Consell de Participació del Port de Sant Feliu de Guíxols s’ha constituït avui en un acte en què hi ha participat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó, i el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, entre d’altres autoritats i representants dels sectors econòmics del port.

El Consell de Participació del Port de Sant Feliu de Guíxols ha d’assentar les bases per tal reactivar, modernitzar i donar projecció als sectors del port: industrial, comercial, pesquer, nàutic, esportiu, cultural, lúdic i social. De manera que l’enclavament continuï sent un dels puntals econòmics de la Costa Brava, generi nous llocs de treball, aporti més riquesa al territori i se situï com un referent de Catalunya.
 
Aquest nou òrgan podrà definir unes línies estratègiques d’actuació, donar assessorament, proposar  i consensuar en activitats que es desenvolupin en el port, com ara:
 
  • Ampliar la col·laboració entre el port i l’Ajuntament amb iniciatives i activitats municipals que es facin en l’espai portuari.
  • Formular propostes que millorin l’oferta de serveis i les condicions dels diferents sectors socials i econòmics del port per ser més competitius.
  • Participar amb iniciatives que fomentin la formació d’infants i joves per contribuir a la difusió, coneixement i conscienciació del sector marítim. I  garantir la qualitat de serveis i potenciar-ne d’altres, contribuint així a la creació d’ocupació.
  • Fomentar el reciclatge formatiu entre els treballadors dels diferents sectors econòmics del port, d’acord amb els nous requeriments del servei i la innovació tecnològica.
  • Fomentar la implicació i la participació dels sectors econòmics, entitats i agents socials en les actuacions que es portin a terme en el port.
  • Consolidar la imatge de marca “Port de Sant Feliu de Guíxols com a actiu important del municipi.
  • Impulsar la participació de Sant Feliu de Guíxols en certàmens promocionals nacionals i internacionals.

Composició del Consell

L’equip del Consell de Participació del Port de Sant Feliu de Guíxols el composen: dos membres en representació de  Ports de la Generalitat, dos membres en representació de l’Ajuntament, un representant de cadascun dels sectors d’activitat del port, un representant del sector de comerciants del municipi, un representant del sector de restauració i un representant de les empreses de serveis turístics del port.

Aquest nou òrgan de participació i assessorament,  tindrà un caràcter consultiu, amb capacitat per elaborar propostes i informes i fer recomanacions sobre les actuacions que afectin a l’espai portuari.  El Consell es reunirà un cop cada quatre mesos.
 
La presidència del Consell anirà a càrrec de Ports de la Generalitat i de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Les dues administracions s’aniran alternant la presidència  cada any.
 
 
20 de juliol de 2013

2  

Imatges

Port de Sant Feliu de Guíxols

Port de Sant Feliu de Guíxols 2377

Constitució Consell del Port de Sant Feliu

Constitució Consell del Port de Sant Feliu 179

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 81