Benestar Social i Família tramitarà en 24 hores els informes d'arrelament als immigrants dels assentaments del Poblenou

query_builder   22 juliol 2013 12:15

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família tramitarà en 24 hores els informes d'arrelament als immigrants dels assentaments del Poblenou

Aquest és el compromís que ha traslladat el director general per a la Immigració, Xavier Bosch, als membres de l’Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments
El Departament de Benestar Social i Família tramitarà en 24 hores els informes d’arrelament als immigrants que viuen als assentaments del Poblenou sense permís de residència per tal d’agilitzar el màxim possible la seva regularització, si s’escau i segons la normativa d’estrangeria. Aquest ha estat el compromís que el director general per a la Immigració, Xavier Bosch, ha traslladat als membres de l’Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments durant la reunió que han mantingut aquest dilluns a la seu de la Direcció General per a la Immigració.
 
L’objectiu és facilitar -en la mesura que el marc legal ho permeti- una sortida a les persones estrangeres en situació irregular que ocupen una antiga nau industrial al carrer Puigcerdà del barri del Poblenou, a Barcelona, la majoria procedents de països sudsaharians. Obtenir el permís de residència per arrelament és el primer pas per regularitzar la seva situació i un requisit indispensable per poder accedir a altres serveis o programes sociolaborals, que redueixin la seva vulnerabilitat.
 
En aquest procés de regularització intervenen tres administracions: l’Ajuntament de Barcelona, que elabora la primera proposta d’informe d’arrelament; el Departament de Benestar Social i Família, que valida i emet l’informe en sentit favorable o desfavorable; i la Subdelegació del Govern de l’Estat que acaba atorgant o denegant el permís de residència en base a la proposta elevada per les altres dues administracions. Tal i com ha explicat Xavier Bosch, “en circumstàncies normals, entre la recepció de la sol·licitud i la resolució definitiva pot passar un mes. En aquest cas particular i per raons humanitàries, la voluntat compartida de les tres institucions és reduir sensiblement aquest període”. Bosch ha recordat que la Direcció General per a la Immigració atén altres casos excepcionals que tramita de forma urgent quan les circumstàncies ho requereixen.
 
La mesura adoptada per la Generalitat està en consonància amb l’estructura específica que ha establert l’Oficina d’Estrangeria a Barcelona per tal que les persones residents a la nau de Poblenou puguin presentar de forma àgil i ràpida sol·licituds de residència per circumstàncies excepcionals del 18 al 25 de juliol. A més a més, des del Departament de Benestar Social i Família s’ha mantingut una plena coordinació amb l’Ajuntament de Barcelona, que lidera des de fa mesos un Pla d’assentaments irregulars amb l’objectiu d’atendre les necessitats bàsiques de les persones i encaminar-les cap a la inserció sociolaboral.