SAT

El Govern aprova el nou Decret per a les Societats Agràries de Transformació (SAT) per simplificar la normativa i agilitzar la gestió en els tràmits registrals

query_builder   23 juliol 2013 15:02

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el nou Decret per a les Societats Agràries de Transformació (SAT) per simplificar la normativa i agilitzar la gestió en els tràmits registrals

  • La nova regulació  també preveu la implantació progressiva de l’ús dels mitjans electrònics en les comunicacions i els tràmits amb les SAT
El Govern ha aprovat avui el nou Decret sobre les societats agràries de transformació (SAT) de Catalunya, que estableix les adaptacions necessàries per millorar el funcionament d’aquestes societats, per millorar-ne la qualitat i per fer més àgil el Registre de les SAT.

En aquest sentit, la nova regulació flexibilitza alguns requeriments, té en compte la base familiar de moltes SAT, completa el contingut mínim dels estatuts i estableix la documentació que les SAT i les associacions de SAT han de remetre periòdicament al Registre, adaptant-la a l’objectiu de simplificació administrativa.

A través d’aquest Decret també es preveu la implantació progressiva de l’ús dels mitjans electrònics, sempre que sigui possible, en les comunicacions i els tràmits amb les SAT.

Les societats agràries de transformació (SAT) són societats civils de finalitat econòmica social que, en benefici dels seus socis, tenen per objecte la producció, la transformació i la comercialització de productes agrícoles, ramaders o forestals, la realització de millores en el medi rural, la promoció i el desenvolupament rurals i agraris i la prestació de serveis comuns que serveixin a aquelles finalitats. Les SAT constitueixen una modalitat associativa pròpia del sector agroalimentari i tenen una notable presència a Catalunya.

Al llarg dels anys s’han produït molts canvis al seu entorn i s’ha acumulat molta experiència sobre el seu funcionament. Tot i que moltes de les disposicions anteriors han demostrat la seva eficàcia des dels anys vuitanta, s’ha considerat convenient aprovar un nou Decret que contingui en una sola norma tot el que fa referència a la regulació de les SAT i del Registre de societats agràries de transformació de Catalunya.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined