Xarxa Tecnio

El Govern destina més de 6 milions d'euros a estimular la transferència tecnològica a les empreses

query_builder   23 juliol 2013 15:07

event_note Nota de premsa

El Govern destina més de 6 milions d'euros a estimular la transferència tecnològica a les empreses

  • Els receptors són els sis centres tecnològics avançats de la xarxa TECNIO: ASCAMM, Barcelona Digital, Barcelona Media, CTM Manresa, CETEMMSA i Leitat
  • Les petites i mitjanes empreses són les principals beneficiàries de l’activitat d’aquests centres

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat aquest dimarts destinar 6.112.000 euros als centres tecnològics avançats de la xarxa TECNIO per estimular la transferència tecnològica a les empreses. Les petites i mitjanes empreses són les principals beneficiàries de l’activitat d’aquests centres ja que posteriorment incorporaran aquesta tecnologia per ser més competitives.


Amb aquest ajut, la Generalitat vol promoure la recerca industrial i la transferència tecnològica com a mecanisme per fer més competitiu el teixit empresarial català.


L’acord dóna suport als plans d’actuació anual dels centres tecnològics avançats adscrits a la xarxa TECNIO, permetent-los generar tecnologia diferencial a partir de la recerca. ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació, serà l’encarregada de gestionar les ajudes, que es destinaran als centres següents:


•    Fundació Privada ASCAMM
•    Fundació Privada Barcelona Digital Centre Tecnològic
•    Fundació Barcelona Media
•    Fundació CTM Manresa Centre Tecnològic
•    Fundació CETEMMSA
•    Leitat

Aquests centres TECNIO hauran de destinar el finançament acordat avui pel Govern a línies pròpies de recerca industrial, prototipus i projectes de valorització de tecnologies, actuacions destinades a la seva internacionalització o a proveir  serveis tecnològics a petites empreses industrials per tal d’incrementar-ne la capacitat innovadora, entre d’altres.


Centres Tecnològics Avançats TECNIO
Els Centres Tecnològics Avançats adscrits a TECNIO són centres pluridisciplinaris amb gran capacitat tecnològica pròpia que els permet gestionar grans projectes complexos per al sector productiu. Estan especialitzats en diversos àmbits de coneixement i aporten elements tecnològics diferenciadors per a l’estratègia i el posicionament competitiu del sector industrial.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined