Avís de superació del llindar informatiu d'ozó troposfèric al punt de mesurament de Vic i Manlleu (Osona)

query_builder   25 juliol 2013 17:42

event_note Nota de premsa

Avís de superació del llindar informatiu d'ozó troposfèric al punt de mesurament de Vic i Manlleu (Osona)

 

  • Es recomana a gent gran, infants i gent amb malalties respiratòries que evitin fer esforços físics a l'aire lliure durant temps prolongat
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès aquesta tarda un avís per superació del llindar informatiu d'ozó troposfèric al punt de mesurament de Vic i Manlleu (Osona).
 
L'avís s'ha emès en base al comunicat de la Direcció General de Qualitat Ambiental a través del Servei de Vigilància i Control de l’Aire, de què s'ha superat el llindar informatiu d’ozó troposfèric per sobre dels 180 micrograms per metre cúbic als punts de mesurament de Vic i Manlleu. Concretament, s’ha arribat a un valor de 184 mg/m3 a les 16.00 hores.
 
A les àrees on s’hagi superat el llindar d’informació, és possible que part de la població sensible (malalts de cor i de pulmó, persones amb altres malalties, infants i gent gran) presenti símptomes de malestar, afectacions respiratòries i/o irritacions oculars i de gola. Amb tot, no es tracta d’una situació de risc elevat, sobretot per la ciutadania en general.
 
En cas de superació del llindar d’informació, es recomana com a prevenció que les persones més sensibles a la contaminació atmosfèrica (persones amb problemes respiratoris, gent gran i nens petits) evitin realitzar esforços físics a l'aire lliure, principalment si produeixen fatiga, són de llarga durada i es realitzen entre les 12h i la 18h.
 
Trobareu més informació sobre l’ozó troposfèric al web www.gencat.cat/interior/atmosfera i seguir-la via twitter amb l'etiqueta #ozó.
 
També podeu trobar més informació a la web de Protecció Civil de la Generalitat, a l’apartat Afectacions a l'atmosfera: L'ozó i la contaminació
 
 
 
Barcelona, 25 de juliol de 2013
 
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined