Generalitat i càmpings lleidatans signen un protocol per regular les instal·lacions situades en zona inundable

query_builder   25 juliol 2013 19:06

event_note Nota de premsa

Generalitat i càmpings lleidatans signen un protocol per regular les instal·lacions situades en zona inundable

  • Es tracta d’un acord que defineix les accions que hauran de dur a terme els càmpings situats en zones inundables per a la seva adequació urbanística
La Generalitat i l’associació professional que agrupa els càmpings lleidatans han formalitzat avui un acord de col·laboració que s’ha de traduir en una sèrie d’actuacions per minimitzar el risc de les instal·lacions situades en zona inundable. El protocol enumera les mesures que hauran de contenir els plans d’autoprotecció dels càmpings i la tramitació urbanística que caldrà impulsar per a la regularització d’algunes instal·lacions.
 
L’acord aborda especialment la problemàtica existent a partir de la seva adequació urbanística, amb l’elaboració d’un pla especial en cas que el càmping no estigui regularitzat des d’un punt de vista urbanístic. L’acord estableix la documentació que serà necessària per a l’elaboració d’aquest pla especial i especifica la tramitació que es durà a terme.
 
Atesa la importància d’aquesta activitat turística per l’economia de les comarques que l’acullen, el Govern català s’ha compromès a no estalviar esforços per preservar la seva continuïtat i garantir la seguretat de les persones. Així, la voluntat és que la gran majoria d’aquests càmpings es puguin regularitzar, en tot o en part, un cop adoptades les mesures per a la detecció i prevenció del risc d’inundabilitat.
 
Finalment, el protocol preveu la creació d’una comissió de seguiment, constituida per representants de l’associació i de la Generalitat.
 
 
Comissió de treball
 
L’octubre de 2011 ja es va constituir una comissió integrada per l’Associació professional d’empresaris de càmpings i ciutats de vacances de Lleida i província, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), la Direcció General de Protecció Civil, la Direcció General de Turisme i la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme.
 
L’objectiu d’aquesta comissió és la d’acordar quines actuacions són necessàries per tal de poder gestionar el risc en què es troben els càmpings situats en zona inundable, així com determinar el procediment a seguir per a la seva adequació urbanística.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 28

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined