El director de l'SCT participa a la inauguració de la 1a Universitat Popular de la Bicicleta

La iniciativa és pionera a l'estat espanyol i s'allargarà en format escola d'estiu fins al diumenge 28 de juliol

query_builder   25 juliol 2013 19:52

event_note Nota de premsa

El director de l'SCT participa a la inauguració de la 1a Universitat Popular de la Bicicleta

La iniciativa és pionera a l'estat espanyol i s'allargarà en format escola d'estiu fins al diumenge 28 de juliol

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha assistit aquesta tarda a Montcada i Reixac a la inauguració de la 1a Universitat Popular de la Bicicleta (UniBici), una iniciativa pionera a l’estat espanyol i que té com a objectiu principal fer visibles els avenços de la bicicleta i transferir amb rigor acadèmic els coneixements més actuals en aquest sector a nivell de mobilitat, oci i negoci.
Inauguració
Acte d'inauguració de la 1a Universitat Popular de la Bicicleta, a Montcada i Reixac, on ha participat el director de l'SCT, Joan Josep Isern.
En l’acte d’obertura, Isern s'ha congratulat per aquesta iniciativa que "ajudarà a avançar en el procés d'integració de la bicicleta a les nostres ciutats com a mitjà de transport d'ús diari". El director ha destacat que des de l'SCT a través de l'educació viària als centres escolars "es fomenta des de fa anys l'ús segur de la bicicleta entre els infants i que cal seguir apostant-hi".
La conferència inaugural “L'aventura de la bicicleta” ha anat a càrrec de Xavier Corominas, director de la UniBici i secretari tècnic de la “Red de Ciudades por la Bicicleta”. També hi ha assistit l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez, i el rector de la Universitat, Xavier Casamitjana, catedràtic de Física de la matèria condensada de la Universitat de Girona. A més, aquesta tarda també ha tingut lloc la reunió constitutiva del comitè assessor de la Universitat Popular de la Bicicleta, del qual el director de l’SCT n’és membre juntament amb Pere Macias, president de la Comissió de Seguretat Viària i Mobilitat Sostenible del Congrés de Diputats i Xavier Flores, director d'Infraestructures de Mobilitat Terrestre, entre d'altres responsables municipals d'arreu de l'estat i d'associacions de la bicicleta.
 
En format escola d’estiu, la Universitat Popular de la Bicicleta, que s’allargarà fins al diumenge 28 de juliol, està dirigida especialment a joves i estudiants, però també a professors que vulguin incorporar la bicicleta com a eina pedagògica i a empresaris i treballadors, perquè coneguin les potencialitats de negoci del sector. En el programa s’inclouen diversos col·loquis i taules rodones amb experts sobre la matèria d’arreu de l’Estat i Llatinoamèrica. La trobada clourà amb una bicicletada popular. D’altra banda, la Universitat de la Bicicleta, amb seu a La Salle de Montcada i Reixac, acollirà una exposició que mostrarà com s'ha desenvolupat la bicicleta, els invents i les noves creacions que estan en el seu entorn.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en pdf.

Nota de premsa en pdf.
PDF | 61