Lleida és la demarcació catalana que concentra més camps de treball de nova edició aquest estiu
La demarcació de Lleida acollirà aquest estiu uns 23.500 infants i joves -dels quals 3.200 seran monitors, monitores, directors i directores de lleure- que participaran en 574 activitats de lleure, segons les previsions de la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família.
 
Per tipologies, les activitats majoritàries seran els casals (205), seguides de les colònies (159), les acampades (138), les rutes (51) i els camps de treball (21). Per comarques, el Pallars Sobirà serà la que concentri més activitats (135), seguida de la Noguera (79), el Segrià (65), el Solsonès (61), el Pallars Jussà (54), l’Alt Urgell (51), l’Alta Ribagorça (27), l’Urgell (26), el Pla d’Urgell (24), les Garrigues (19), la Segarra (18) i la Val d’Aran (15).
 
Són dades que ha donat a conèixer aquest matí el director general de Joventut, Toni Reig, durant una visita al camp de treball “Coopera Mollerussa”, que té lloc durant la segona quinzena de juliol a la capital del Pla d’Urgell. Aquesta activitat, organitzada per Benestar Social i Família i gestionada per la Fundació Escolta Josep Carol, és una novetat d’aquest 2013 i acull a un total de 12 nois i noies catalans d’entre 15 i 17 anys. Els objectius són millorar les condicions d’habitabilitat dels pisos d’inquilins que, degut a la seva situació socioeconòmica, no disposen de recursos suficients per a realitzar-hi millores.
 
Reig també ha destacat que Lleida és la demarcació catalana amb més camps de treball de nova edició aquest estiu. En total, s’hi desenvoluparan vuit camps de treball nous: “Aulàs, inventant un nou poble”, “Balaguer’13”, “Biodiversitat a la Vall d’Ora” (Navès), “De la terra venim i a la terra tornem” (Montgai), “Coopera Mollerussa”, “Millora del Parc de la Plana” (La Sentiu de Sió), “Arranjament d’un tros d’història: els exteriors del molí de Bescaran” (Valls de Valira) i “Horts Solidaris Alcarràs. Llaurem l’asfalt”.
           
En total, el Departament de Benestar Social i Família ha organitzat 15 camps de treball a les comarques lleidatanes, un més que l’any passat, dels quals deu són per a joves catalans i cinc per a joves catalans i de la resta del món: 
 
Entitat
Camp de treball
Municipi
Associació SACS – PIXIES
Arranjament d'un tros d'història:
els exteriors del molí de Bescaran
Bescaran - Valls de Valira
Associació per a la coordinació de membres i entitats de lleure rurals de Catalunya - CRUC
Ecoguia juvenil: Serra Boumort - Serra Montsec
 Organyà - Àger
Ajuntament de Montgai
De la terra venim i a la terra tornem
Montgai
Fundació Escolta Josep Carol
Coopera Mollerussa
Mollerussa
Fundació Catalana de l’Esplai
El Montsec et vol
Àger
Fundació Escolta Josep Carol
Horts Solidaris Alcarràs. Llaurem l'asfalt
Alcarràs
Fundació Escolta Josep Carol
L’ós dels Pirineus
  EMD Alòs d'Isil - Alt Àneu
Ajuntament de la Sentiu de Sió
Millora del Parc de la Plana
La Sentiu
de Sió
Ajuntament de Penelles
Recuperem el mirador de la Plana d'Urgell
Penelles
Fundació Catalana de l’Esplai
Biodiversitat a la Vall d'Ora
Navès
CRUC
Recuperació del patrimoni
arqueològic
Peramola
CRUC
Desenvolupament rural, després
del foc
Pinós
Fundació Catalana de l’Esplai
Aulàs, inventant un nou poble
Aulàs - Tremp
Associació Catalana de
Lleure Formatiu
Balaguer '13
Balaguer
Associació Catalana de
Lleure Formatiu
Algerri '13
Algerri
 
A més d’aquestes activitats, també es preveu que s’organitzin uns sis camps més a la demarcació a càrrec de diferents entitats.
 
Uns 850 joves a sis albergs
Les previsions facilitades pel director general de Joventut també inclouen les activitats en albergs que formen part del programa “L’estiu és teu!” de l’Agència Catalana de Joventut del Departament de Benestar Social i Família. Es tracta d’estades de dues setmanes en alguna de les instal·lacions de la Xarxa d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat) en les modalitats d’idiomes, esports, creatives, combinades d’astronomia i anglès, cinema i música.
 
S’ha ofert plaça per a 850 infants i joves de 5 a 17 anys als sis albergs de les comarques de Lleida, concretament a Navès (el Solsonès), la Seu d’Urgell (l’Alt Urgell), Sort (el Pallars Sobirà), Tremp (Pallars Jussà), Son (Pallars Sobirà) i Les (la Val d’Aran).
 
El juliol, el mes preferit
Per mesos, el que tradicionalment ha concentrat el gruix de les activitats d’estiu ha estat el de juliol (54% l’any 2012), seguit del de juny (33%), el d’agost (10%) i el de setembre (3%).
 
Per quinzenes, la més concorreguda l’estiu passat va ser la primera de juliol (1.285 activitats), seguida de la segona quinzena de juny (1.284), la segona de juliol (858), la primera d’agost (298), la segona d’agost (124), la primera de setembre (108), la primera de juny (20) i la segona de setembre (1).
 
30 de juliol de 2013