El Departament d'Agricultura autoritza 16 noves entitats a rebre fruita i verdura retirades del mercat

L'any 2012, es van distribuir més de 2.000 tones de fruites i verdures fresques

query_builder   2 agost 2013 09:18

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura autoritza 16 noves entitats a rebre fruita i verdura retirades del mercat

L'any 2012, es van distribuir més de 2.000 tones de fruites i verdures fresques

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, ha autoritzat 16 noves entitats benèfiques a rebre fruites i verdures procedents de retirades del mercat. D’aquesta manera, ja són 554 les entitats que poden rebre aquests productes, les quals atenen prop de 130.000 persones necessitades.
 
Es tracta d’organitzacions i institucions caritatives que desenvolupen activitats en favor de persones a les quals s’ha reconegut el dret a rebre assistència pública a causa de la mancança dels recursos necessaris per a la seva subsistència. Aquestes organitzacions i institucions caritatives han de complir els requisits següents:
-     Estar  legalment constituïda com a entitat sense afany de lucre (la titularitat pot ser pública o privada d’iniciativa social).
-     Tenir la prestació d’assistència social i l’atenció a persones o col·lectius desfavorits entre les seves finalitats estatutàries.
-     Estar inscrit al Registre d’Entitats, Establiments i Serveis Socials del Departament de Benestar Social i Família el servei on fa la distribució dels aliments.
-     Disposar de mitjans personals i materials suficients per fer la correcta distribució de fruites i hortalisses entre els beneficiaris que atén.
-     Atendre, com a mínim, deu beneficiaris al dia.
 
També poden ser beneficiàries les institucions penitenciàries, les escoles i institucions d’educació pública, les colònies de vacances per a nens i els hospitals. En aquests casos, però, aquests beneficiaris tenen l’obligació de demostrar que les quantitats distribuïdes s’afegeixen a les adquirides normalment per aquests establiments.
 
Durant l’any 2012, es van distribuir a les entitats autoritzades a través dels quatre bancs dels Aliments de Catalunya més de 2.000 tones de fruites i verdures fresques procedents d’organitzacions de productors que les van retirar del mercat per prevenir i lluitar contra la crisi del sector. El finançament de les fruites i verdures és al 100% a càrrec del pressupost de la Política Agrària Comuna (PAC) de la Unió Europea.
 
En relació amb aquesta mesura de retirada del mercat de fruites i hortalisses, el Departament s’encarrega tant del control de la correcta distribució del producte i l’assegurament de la seva qualitat comercial i per al consum com del pagament de les despeses generades per les retirades i transformació del producte.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined