Conseller Puig

OCUPACIÓ

L'atur baixa de 6.859 persones a Catalunya el mes de juliol i es produeix el primer descens interanual del nombre d'aturats en sis anys

query_builder   2 agost 2013 17:26

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

L'atur baixa de 6.859 persones a Catalunya el mes de juliol i es produeix el primer descens interanual del nombre d'aturats en sis anys

el conseller Puig i el sec d'Ocupació i Relacions Laborals, Ramon Bonastre
  • El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, afirma “amb moderat optimisme” que "si es confirma la tendència de la baixada d’atur en els propers mesos, enguany podria haver creació d’ocupació neta a Catalunya”
  • “Amb prudència”, diu el conseller, “la baixada de l’atur per cinquè mes consecutiu és esperançadora, dona confiança en el futur i podriem estar davant un canvi de cicle en el que el pitjor hauria quedat enrere”
  • Catalunya ha registrat un descens de l’atur de 6.859 persones el mes de juliol, el que representa una baixada del 1,1% respecte del mes anterior. A hores d’ara, el nombre total de treballadors en atur a Catalunya és de 610.429.
 
Acompanyat del secretari d’Ocupació i Relacions Laborals, Ramon Bonastre, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha destacat que aquesta baixada de l’atur registrat per cinquè mes consecutiu,  el fa ser “moderament optimista, prudent i sensible” de cara al futur perquè “per primera vegada en sis anys s’ha produït un descens interanual de les persones en atur”.
 
En concret, és el primer cop des del mes de juliol de 2007 que a Catalunya ha disminuït l’atur registrat interanualment. El descens de 4.363 persones (-0,7%) respecte del mes de juliol de l’any passat és pel conseller Puig “una dada que ens ha d’infondre optimisme, esperança i confiança en el futur”.
 
En aquest sentit, Felip Puig ha posat de relleu que “si la tendència que apunta el mes de juliol es confirmés els propers mesos, podriem començar a estar davant d’un canvi de tendència consolidat en el que el pitjor hauria quedat enrere”.
 
Puig ha afegit que “si toquem fons, és més probable que poguessim estar davant un canvi de cicle en el que hauríem de crear més ocupació i llocs de treball i en el que la sangonera de la destrucció podria estar davant del seu cicle final”.
 
“Comença a canviar la tendència, ha remarcat Puig, i si això es confirma esperem que hagi creació d’ocupació neta en els propers mesos, però vull ser molt prudent”. I és per això que “el Govern de la Generalitat continua treballant per a millorar la situació econòmica a Catalunya” .
 
D’altra banda, el conseller Puig ha destacat l’augment de 18.543 persones afiliades a la Seguretat Social a Catalunya respecte del mes anterior (+0,63%), el que situa Catalunya en la primera comunitat amb més afiliació amb 2.936.758 persones.
 
Així mateix, Puig ha informat de l’augment del nombre de contractes que s’han registrat el passat mes de juliol. En concret, s’han signat 47.527 contractes més respecte del mes de juny (+24,34%), la qual cosa significa que n’hi ha hagut 242.810 el mes passat.
 
 
Les dades de l’atur registrat del mes de juliol de 2013
 
Les dades d’atur registrat del mes de juliol indiquen que per sexes, l’atur ha baixat de 7.580 homes (-2,4%) i s’ha apujat de de 720 en el cas de les dones (+0,2%), situant la xifra total d’homes aturats en 305.826  i de dones en 304.826.
 
Per edats, el nombre de persones en atur menors de 25 anys s’ha reduït de1.189 (-3,1%) situant el nombre total de joves en atur en 37.671. Pel que fa a les persones de 25 i més anys, l’atur ha baixat de 5.670 persones (-1%), deixant la xifra total de desocupats en 572.758.
 
Per sectors, l’atur registrat ha baixat a la Indústria de 1.536 persones (-1,7%); a Serveis, de 2.536 persones (-0,7%); a Agricultura, de 185 persones (-1,6%); a Construcció, de 2.217 persones (-2,4%); i a Sense Ocupació Anterior de 385 persones (-1,2);
 
Per demarcacions, l’atur registrat del mes de juliol ha baixat a la demarcació de Barcelona (-2.849); a Tarragona (-1.526); a Girona (-1.356); i a Lleida (-1.128).

1  

Fitxers adjunts

El conseller Puig, amb el sec d'Ocupació i Relacions Laborals, Ramon Bonastre

El conseller Puig, amb el sec d'Ocupació i Relacions Laborals, Ramon Bonastre
JPG | 2854

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined