L'Agència Catalana de l'Aigua millora el sanejament del Vallès Oriental amb l'activació de la depuradora de Campins

query_builder   7 agost 2013 10:45

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua millora el sanejament del Vallès Oriental amb l'activació de la depuradora de Campins

 
 
  • La instal·lació, amb un pressupost superior als 458.000 euros, està dissenyada per tractar un cabal de 160 m3/dia
 
  • La seva posada en marxa, a més de sanejar les aigües residuals del municipi, contribueix a la millora mediambiental de la conca del riu Tordera
 
  • Aquesta és la 23a depuradora en servei a la comarca
 
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat recentment en servei la depuradora i els col·lectors en alta de Campins, a la comarca del Vallès Oriental. Aquesta actuació ha tingut un cost superior als 458.000 euros i ha consistit en una depuradora biològica dissenyada per tractar un cabal de 160 m3/dia.                   
 
L’aigua tractada es retorna a la riera de Pertegàs, conca del riu Tordera, contribuint a la seva millora mediambiental. D’aquesta manera, l’aigua sanejada a la depuradora possibilita una reutilització indirecta o no planificada que contribueix a mantenir el cabal ecològic del riu i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.
 
Aquesta és la 23a estació depuradora en servei a la comarca del Vallès Oriental, juntament amb les plantes d’Aiguafreda, l’Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Cànoves i Samalús, Corró d’Amunt, La Garriga, Granollers, Gualba, La Llagosta, Montornès del Vallès, Pertegàs, La Roca del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Feliu de Codines, Sant Quirze Safaja, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina, Vilalba Sasserra i Vilanova del Vallès.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 207

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined