Treball sobre els aplecs del Parc Natural de l'Alt Pirineu i la seva àrea d'influència

query_builder   13 agost 2013 11:00

event_note Nota de premsa

Treball sobre els aplecs del Parc Natural de l'Alt Pirineu i la seva àrea d'influència

Processó a Sant Joan de l'Erm
Processó a Sant Joan de l'Erm
El Parc Natural de l’Alt Pirineu del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural desenvolupa de maig a octubre un treball sobre els principals aplecs que es duen a terme a l’entorn del parc amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni immaterial vinculat als aplecs d’aquest territori i millorar la capacitat dels agents clau per conservar-los i valoritzar-los.
 
 
L’Associació Silene, amb la col·laboració del Parc Natural de l’Alt Pirineu del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, és l’encarregada de desenvolupar aquest treball sobre la vintena d’aplecs que cada any es convoquen al parc i a la seva àrea d’influència. Aquests treballs són importants  considerant la dimensió natural, social, cultural i espiritual d’aquests esdeveniments populars tan arrelats, que es celebren en un entorn natural privilegiat.
 
El treball, parcialment subvencionat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i cofinançat pel fons FEADER, té per objectiu analitzar i donar a conèixer el patrimoni immaterial vinculat als aplecs d’aquest territori i millorar la capacitat dels agents clau per conservar-los i valoritzar-los.
 
El treball té tres línies d’actuació:
- Sensibilitzar la població local del patrimoni immaterial associat als aplecs populars.
- Capacitar el personal tècnic i gestor del parc, organitzacions i altres entitats col·laboradores.
- Divulgar els valors culturals i espirituals dels aplecs populars entre els visitants i la població local.
 
Aquestes actuacions es duran a terme per mitjà d’activitats com ara l’observació presencial dels aplecs més rellevants i entrevistes i reunions amb els responsables de l’organització dels aplecs. De totes elles, en destaca la realització de les II jornades d’Art, Natura i Espiritualitat, al Centre d’Art i Natura de Farrera, els dies 6, 7 i 8 de setembre de 2013, per establir un marc participatiu propici entre els principals actors i l’equip de treball, que permeti considerar i integrar totes les dimensions d’aquests esdeveniments tan arrelats.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat  i twitter.com/agriculturacat.

2  

Fitxers adjunts

Processó a Sant Joan de l'Erm

Processó a Sant Joan de l'Erm
JPG | 1787

Aplec a l'ermita de la Mare de Déu de Biuse

Aplec a l'ermita de la Mare de Déu de Biuse
JPG | 3921