Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 9 a l'11 d'agost

Fins a les 20.00 h d'aquest diumenge no hi ha hagut cap víctima mortal a les carreteres i autopistes catalanes

query_builder   11 agost 2013 20:05

event_note Nota de premsa

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 9 a l'11 d'agost

Fins a les 20.00 h d'aquest diumenge no hi ha hagut cap víctima mortal a les carreteres i autopistes catalanes

 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que no s’ha registrat cap accident mortal a la xarxa viària interurbana catalana aquest cap de setmana, des de les 15.00 h de divendres 9 fins a les 20.00 h d’avui diumenge 11 d’agost. Tot i això, hi ha hagut alguns accidents amb ferits de gravetat i, per aquest motiu, el Servei Català de Trànsit insta a no abaixar la guàrdia en els desplaçaments.
 
Quant a la mobilitat del retorn de cap de setmana, en general la tarda d’avui diumenge s’ha desenvolupat amb tranquil·litat a la majoria de vies. A partir de les 19 h però han començat a haver-hi problemes per tornar de la costa Daurada i la costa Brava:
 
-       N-340: 18 km amb intensitat, i algun tram de retenció, d’Altafulla al Vendrell en sentit Barcelona;
-       C-65: 2 km de lentitud i aturades a Llagostera en sentit Cassà de la Selva i 1km i mig de cua a Sant Feliu de Guíxols en sentit Llagostera.
 
A banda d’això, a l’AP-7 hi ha hagut mig quilòmetre d’intensitat a Sant Cugat del Vallès en sentit Girona per una col·lisió entre dos turismes amb 2 ferits de caràcter lleu que ha obligat a tallar 1 carril. A més, a la C-31 també s’ha restringit 1 carril a Calonge en sentit Palamós per un turisme que ha sortit de la via i ha bolcat. En aquest tram, hi ha hagut 2 km de retenció.
 
Pel que fa al diumenge al matí, hi ha hagut 2 km de retenció a la Ronda de Dalt o B-20 entre la Vall d’Hebron i la Guineueta en sentit besòs a conseqüència del tall que hi ha hagut entre les sortides 1 i 3 en sentit Nus de la Trinitat per obres. D’altra banda, alguns accidents han complicat la circulació:
 
-       AP-7: 4 km d’aturades a Camarles en sentit València per un vehicle bolcat que ha provocat 2 menors ferits lleus. La via ha estat tallada en sentit sud;
-       BP-2151: 1 km de retenció a Sant Sadurní d’Anoia en tots dos sentits per un turisme que ha bolcat sol i ha provocat 1 ferit greu. Aquesta via ha estat tallada en tots dos sentits;
-       GI-603: 1 km d’aturades a Garriguella en tots dos sentits per la sortida de via d’un turisme sense ferits. Aquesta via ha estat tallada en els dos sentits.
 
Quant a l’operació sortida, els principals problemes es van concentrar sobretot dissabte al matí a l’Autopista AP-7. En sentit sud, hi va haver, 2 km de retenció a la Roca del Vallès, 6 km de cua entre Castellbisbal i Martorell i 14 km de lentitud i aturades entre Castellet i la Gornal i el Vendrell; i, en sentit nord, es van registrar 9 km de retenció entre Mollet i la Roca, 3 km de cua a Hostalric per una col·lisió entre 5 vehicles sense ferits que va obligar a tallar 1 carril, 2 km de lentitud i aturades a Vidreres i 3 km de retenció a Agullana.
 
A banda d’això, hi va haver les següents afectacions viàries:
 
-       N-II: 12 km de retenció entre Vilamalla i Llers i 5 km de cua a Figueres en sentit França;
-       N-260: 3 km de cua a Figueres en sentit sud;
-       C-260: 4 km de lentitud i aturades a Vilatenim en sentit Figueres;
-       C-66: 2 km de retenció a Llofriu en tots dos sentits i 4 km de cua a Bordils per anar cap a les platges;
-       N-340: 2 km de cua al Vendrell en sentit Tarragona;
-       C-44: Mig km de retenció a Tivissa en tots dos sentits per una col·lisió lateral per fregament entre 1 turisme i 1 moto amb el resultat del motorista ferit greu que va obligar a donar pas alternatiu.
 
A més, a conseqüència de les  obres de pavimentació que es van fer a la Ronda de Dalt o B-20 i que van obligar a tallar-la entre les sortides 1 i 3 en tots dos sentits, hi va haver retencions a la mateixa Ronda de Dalt, sobretot entre la Vall d’Hebron i Valldaura en sentit besòs. Pel mateix motiu, també es va registrar 1 km i mig de retenció a la Pota nord o B-20 des de Santa Coloma de Gramenet fins al Nus de la Trinitat en sentit sud, i 1 km de cua  a la Ronda Litoral o B-10 entre Bon Pastor i el Nus de la Trinitat en sentit besòs.
 
Per acabar destacar que, dissabte a la tarda, a les 20.28 h, una persona va resultar ferida greu a la C-12 a Tortosa després que el vehicle en què viatjava es precipités per un barranc. La incidència no va provocar afectació viària.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota en pdf. Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 9 a l'11 d'agost

Nota en pdf. Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 9 a l'11 d'agost
PDF | 65