Terciari

Catalunya reutilitza prop de 27 hm3 d'aigua durant el 2012 per a usos agrícoles, recreatius i municipals

query_builder   13 agost 2013 09:27

event_note Nota de premsa

Catalunya reutilitza prop de 27 hm3 d'aigua durant el 2012 per a usos agrícoles, recreatius i municipals

 
 
  • S’evita així extreure del medi natural aquest volum d’aigua, amb el consegüent benefici mediambiental
 
  • A finals de 2012 ha entrat en servei el terciari de la depuradora de Vila seca i Salou, que subministra aigua regenerada per als polígons petroquímics de Tarragona
 
Terciari depuradora Vila-seca i Salou
 
Durant l’any 2012 s’han reutilitzat prop de 27 hectòmetres cúbics d’aigua regenerada, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua. Aquest cabal s’obté sotmetent l’aigua sanejada a les depuradores públiques catalanes a un tractament de regeneració perquè assoleixi els nivells requerits per al seu ús posterior, tal com estableix el Reial Decret 1620/2007.
 
D’aquesta manera s’evita extreure del medi els 27 hm3 de consums que es satisfan amb l’aigua regenerada, amb el consegüent benefici mediambiental.
 
Aquesta aigua regenerada es destina a reg -agrícola, de zones urbanes i camps de golf- neteja de carrers, recàrrega d’aqüífers i generació de cabals de manteniment, entre altres usos.
 
 
D’aquests 27 hectòmetres, 18,4 s’han destinat a usos ambientals, 5,6 a usos recreatius, prop de 2 per a usos agrícoles i 0,4 a usos municipals.
 
Cal tenir en compte que s’han mantingut, respecte els anys immediatament anteriors, els volums reutilitzats per usos agrícoles, recreatius i municipals, mentre que els volums destinats a usos ambientals han disminuït lleugerament.
 
Cal destacar l’entrada en servei, a l’octubre de 2012, del tractament terciari que recupera les aigües depurades de Vila-seca/Salou i de Tarragona. Aquesta nova planta, construïda amb l’ajut de fons de cohesió europeus, subministra aigua regenerada per a usos industrials als polígons petroquímics de Tarragona, substituint consums d’aigua potable i captacions en el riu Gaià i l’Ebre.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 213

Terciari depuradora Vilaseca i Salou

Terciari depuradora Vilaseca i Salou
JPG | 448