Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'Alerta del Pla INUNCAT un cop passat el front de pluges que ha descarregat sobretot a Osona

query_builder   13 agost 2013 22:34

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'Alerta del Pla INUNCAT un cop passat el front de pluges que ha descarregat sobretot a Osona

Les intenses pluges, propiciades per les temperatures elevades d’aquesta tarda, han descarregat amb força a Osona i s’han desplaçat ràpidament també per la demarcació de Girona
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat l’Alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT, un cop ha passat el front de pluges intenses que han descarregat, sobretot, a la comarca d’Osona.  
Les pluges, propiciades les temperatures elevades d’aquesta tarda, han passat ràpid i han descarregat també, tot i que amb menor intensitat, a la demarcació de Girona.
Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, a la comarca d’Osona aquesta tarda s’han recollit 32 l/m2 en 30 minuts a Montesquiu i 28 l/m2 en 30 minuts a Orís.
El telèfon d’emergències 112 ha rebut 56 trucades per incidències relacionades amb la pluja des de les 16:30 hores fins a les 19:30 h. 45 d’aquestes trucades s’han fet des d’Osona i 21 d’elles amb origen al municipi de Manlleu.
Els Bombers de la Generalitat han rebut, des de les 17:00 hores, una trentena d’avisos per inundacions a la comarca d’Osona; i 12 d’aquests avisos s’han rebut de Manlleu. Les actuacions han estat per inundacions de baixos i soterranis, filtracions, neteges d’embornals i acumulació d’aigua al carrer.
També s’han produït un parell d’incidents relacionats amb les tempestes al Berguedà i tres al Pla de l’Estany per inundacions de baixos i obstacles a la carretera.
Amb tot, el pla INUNCAT queda ara en fase d’Avís per les maniobres ordinàries de desguàs a diferents embassaments.