L'exposició 'Espriu a l'àgora' arriba a Calella i a Manlleu

query_builder   14 agost 2013 11:12

event_note Nota de premsa

L'exposició 'Espriu a l'àgora' arriba a Calella i a Manlleu

  • La mostra itinerant es pot visitar gratuïtament i ofereix una aproximació a l’obra i a la personalitat de l’escriptor Salvador Espriu
 
  • 'Espriu a l'àgora' té el suport de l’Oficina de l’Any Espriu i de la Institució de les Lletres Catalanes
Espriu a l'àgora
Calella (Maresme) i Manlleu (Osona) acullen simultàniament, durant la segona quinzena del mes d’agost, l’exposició a l’aire lliure “Espriu a l’àgora”. “aquesta mostra ofereix una lectura visual de la vida i de l’obra de l’escriptor Salvador Espriu, i està pensada per establir-se a l’aire lliure, en llocs concorreguts, com ara places o àrees de vianants, per tal que el públic se la trobi tot passejant. Calella i Manlleu prenen el relleu de Arenys de Mar i Santa Coloma de Farners, ciutats que l’han acollida durant la primera quinzena d’agost.
 
L’exposició es composa de 15 plafons, agrupats en cinc estructures metàl·liques triangulars. Cada plafó correspon a una lletra del nom i el cognom de Salvador Espriu, i cada lletra remet a un concepte clau per entendre la seva obra literària i el seu compromís cívic. Així, la “S” parla de “Sinera” i el mite construït a partir del paisatge i els records d’Arenys de Mar; la “A”, d’Antígona i la reflexió espriuana sobre les guerres fratricides; la “L”, de llengua catalana i la seva fidelitat al català, etc.
 
L’objectiu d’aquesta mostra divulgativa és donar a conèixer la personalitat d’Espriu al públic que no el coneix i en vol tenir una primera aproximació. Els plafons contenen nombroses fotografies, textos curts i entenedors, i fragments de poesia o prosa d‘Espriu. La visita a l’exposició pot durar entre 10 i 30 minuts.
 
Després de Calella i Manlleu, l’exposició viatjarà, durant la primera quinzena de setembre, a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), Deltebre (Baix Ebre) i Figueres (Alt Empordà). A cada municipi, l’exposició hi restarà fins el 15 de setembre.
 
“Espriu a l’àgora” s’emmarca en l’Any Espriu, que se celebra enguany per commemorar el centenari del naixement de l’escriptor. L’exposició ha estat ideada, dissenyada i produïda per l’empresa Reunió de Papaia Projectes Artístics, que també s’encarrega de la seva itinerància. La mostra té el suport de l’Oficina de l’Any Espriu i de la Institució de les Lletres Catalanes, així com la col·laboració dels ajuntaments de les poblacions que acullen la mostra.
 
 
 
Emplaçaments i dates:

Calella (Maresme)
Passeig Manuel Puigverd (davant del pas a nivell)
Del 16 al 31 d’agost de 2013
 
Manlleu (Osona)
Plaça Fra Bernadí (davant de l’Ajuntament)
Del 17 al 31 d’agost de 2013
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined