Maspons

El president Mas recorda el fotògraf Oriol Maspons com "una figura destacada del món de la creació a Catalunya i a Barcelona"

query_builder   14 agost 2013 13:30

event_note Nota de premsa

El president Mas recorda el fotògraf Oriol Maspons com "una figura destacada del món de la creació a Catalunya i a Barcelona"

  • Aquest matí s'ha celebrat el funeral per l'artista al tanatori de Sant Gervasi de Barcelona
El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assistit aquest matí al funeral del fotògraf barceloní Oriol Maspons, que va morir el passat dilluns a l’edat de 84 anys.
 
A la sortida de la cerimònia, el cap de l’Executiu ha declarat davant els mitjans de comunicació que ha volgut acompanyar la família i els amics del fotògraf en l’últim adéu a l’artista per “retre homenatge a una persona destacada en el món de la creació al nostre país i a la ciutat de Barcelona”.
 
De la seva llarga trajectòria professional, el president ha destacat el reconeixement que se li va fer amb la Medalla d’Or al Mèrit Artístic concedida per l'Ajuntament de Barcelona l’any 1998, i amb la Creu de Sant Jordi, que la Generalitat li va atorgar el 2006. “Dos reconeixements molt grans i explícits de la ciutat i del país”, ha remarcat el cap del Govern. En aquest sentit, el president Mas ha afegit que, tot i que segurament li manca algun premi, els que ha rebut Oriol Maspons “són els importants”, i a aquests s’hi ha d’afegir “el premi més gran, que és l’apreci que tenia de moltes persones i que avui s’ha posat de manifest amb l’assistència d’amics, familiars i persones que coneixem la seva trajectòria i la respectem”.
 
Oriol Maspons (1928-2013) ha estat un fotògraf amb una llarga trajectòria i els seus treballs s’han publicat en mitjans de prestigi internacional. El Museum of Modern Art de Nova York exposa algunes de les seves obres i n'ha publicat a l’Annual Photography i al Photography Year Book, entre d’altres. A més, va col·laborar amb publicacions estrangeres com Paris Match, Elle o Boccacio i les seves fotografies també han il·lustrat obres literàries, com per exemple Poeta en Nueva York, de Federico García Lorca.
 
De la seva extensa obra, l’artista ha estat especialment reconegut per les seves fotografies de la Gauche Divine, del litoral barcelonès i de les barraques del Somorrostro. El 2011, Oriol Maspons va cedir en dipòsit per deu anys el seu fons fotogràfic al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined