Protecció Civil desactiva el Plaseqcat un cop retirats els efectius desplaçats a l'empresa de Vila-rodona afectada per una explosió aquest matí

query_builder   21 agost 2013 15:43

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva el Plaseqcat un cop retirats els efectius desplaçats a l'empresa de Vila-rodona afectada per una explosió aquest matí

 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat aquest migdia el Plaseqcat (Pla d’Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya) un cop retirats els efectius que s’han desplaçat a l’empresa de pirotècnia Pirogestión S.L de Vila-rodona (Alt Camp) afectada aquest matí per una explosió.
 
Segons ha informat la mateixa empresa, els bidons afectats per l’explosió estan apagats i ja no fumegen. Les dues dotacions dels Bombers de la Generalitat que quedaven al lloc ja s’han retirat.
 
Des de l’àrea d’Indústria de la Delegació del Govern de l’Estat a Catalunya s’investigarà la causa de l’accident.
 
Els Mossos d’Esquadra han informat també que s’ha aixecat l’acordonament preventiu a la zona pròxima a la instal·lació que s’havia dut a terme per garantir les condicions de treball dels operatius i evitar ingerències externes.
 
Cal recordar que l’explosió ha tingut lloc a la zona d’emmagatzematge, i que ha ocasionat ferides de caràcter crític a dos treballadors de l’empresa. Els ferits han estat evacuats en un primer moment a l’Hospital Pius de Valls, i posteriorment el SEM els ha traslladat amb helicòpter a la Unitat de Grans Cremats de l'hospital Vall d'Hebrón.
  
L’accident no ha suposat cap risc per a la població de l'entorn, ja que l’empresa està en una ubicació força aïllada seguint la normativa de prevenció existent.
 
Barcelona, 21 d’agost de 2013
undefined
undefined
undefined
undefined