Balanç de les incidències viàries més destacades del retorn de les vacances d'estiu

Aquest cap de setmana, fins a les 20.00 h d'avui diumenge, no hi ha hagut cap víctima mortal a la xarxa viària catalana

query_builder   1 setembre 2013 20:02

event_note Nota de premsa

Balanç de les incidències viàries més destacades del retorn de les vacances d'estiu

Aquest cap de setmana, fins a les 20.00 h d'avui diumenge, no hi ha hagut cap víctima mortal a la xarxa viària catalana

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que no s’ha registrat cap accident mortal de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya aquest cap de setmana de retorn de les vacances d’estiu, des de les 15.00 h de divendres 30 d’agost i fins avui diumenge 1 de setembre a les 20.00 h.
 
Pel que fa a la mobilitat, en general tot el cap de setmana s’ha desenvolupat amb fluïdesa i aquesta tarda de retorn a l’àrea metropolitana de Barcelona només hi ha hagut 3 km de retencions a la N-340 a l’altura del Vendrell en sentit nord i 2 km d’intensitat a la C-65 a Santa Cristina d’Aro.
 
D’altra banda, pel castell de focs d’artifici de la festa major de Manresa, encara estan tallades les sortides Nord i Sud de la carretera C-55 a Manresa per tal que els vehicles no accedeixin a la zona dels focs.
 
Aquest matí, dos accidents lleus a l’AP-7 a l’altura de Sant Cugat del Vallès en sentit sud han restringit diversos carrils de l’autopista i han provocat retencions de fins a 5 km. A més, amb motiu de la celebració del Triatló de Sant Pol de Mar entre les 08.00 i les 11.30 h la N-II ha estat tallada entre Sant Pol de Mar i Calella. L’alternativa per recórrer el tram afectat ha estat la C-32 (tram gratuït).
 
Aquesta matinada un accident a la N-II a Capmany, una col·lisió frontal amb 2 ferits greus i 2 de lleus, ha tallat la via durant una hora. Ahir dissabte, diversos sinistres van provocar afectació viària a la GI-555 a Massanes, a la C-31 al Prat de Llobregat i a l’AP-7 a Cerdanyola del Vallès.
 
Convé destacar que aquest cap de setmana de retorn de les vacances d’estiu els Mossos d’Esquadra han intensificat la vigilància policial en aquestes vies secundàries o no desdoblades per prevenir-hi accidents: N-340, C-55, C-153, GI-682, GI-614, N-260, C-12, C-35, C-59, C-58 (tram no desdoblat), C-155, C-44 i C-14. A més, dissabte es va desplegar un control específic del dispositiu Pas de l’Estret a l’AP-7 a l’Aldea en sentit nord per reduir les conductes de risc associades principalment a la fatiga, l’excés de càrrega i/o passatgers i la manca d’ús dels sistemes de seguretat passiva dels vehicles que viatgen des del Nord d’Àfrica cap a França i la resta d’Europa.
 
Es continua demanant als usuaris que no abaixin la guàrdia en la conducció i que en tot moment respectin els límits de velocitat, mantinguin la distància de seguretat entre vehicles, utilitzin els sistemes de seguretat passiva, evitin distraccions i desatencions al volant o manillar i que extremin la prudència en la conducció compartida.

1  

Fitxers adjunts

NOTA DE PREMSA EN PDF

NOTA DE PREMSA EN PDF
PDF | 88

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined