• La principal tasca del Comitè és contribuir a la millora de la qualitat del servei policial i ser espai de reflexió per al debat ètic en el camp de la seguretat pública
El Govern ha aprovat avui el Decret del Reglament d’organització i funcionament del Comitè d’Ètica de la Policia de Catalunya, que reforça el caràcter consultiu i d’assessorament d’aquest organisme. 
 
La principal tasca del Comitè és contribuir a la millora de la qualitat del servei policial i ser espai de reflexió per al debat ètic en el camp de la seguretat pública. Així, en el Decret aprovat avui s’hi inclou la funció d’elaborar la proposta per a un nou Codi d’Ètica de la Policia de Catalunya. 
 
A més de la seva funció assessora en matèria de deontologia policial, el Comitè també col·laborarà amb els organismes competents en matèria de formació i recerca policials relacionats amb la seguretat.
 
El nou text deroga el Decret 230/2007, de 16 d’octubre, i redefineix les funcions d’aquest Comitè així com la seva composició de forma coherent amb la naturalesa eminentment assessora, alhora que se simplifiquen i modifiquen alguns aspectes del reglament que estableix el seu funcionament i organització.
 
El Comitè d’Ètica de la Policia de Catalunya estarà integrat per deu membres, que han de ser designats:
  • Cinc entre persones dels àmbits acadèmic i/o professional amb acreditada solvència i experiència en disciplines del coneixement com el dret, la sociologia, la psicologia i l’ètica, i en els àmbits de la seguretat i la policia.
  • Tres entre els membres de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, que tingui una antiguitat mínima de deu anys en el cos, que s’hagin distingit per la seva trajectòria i prestigi professionals
  • Dos entre els membres dels cossos de policia local de Catalunya, a proposta de les entitats municipalistes més representatives, amb una antiguitat mínima de deu anys com a policia local, que s’hagin distingit per la seva trajectòria i prestigi professionals.